Bourgogne gryte oppskrifter

Lapskaus (som nesten er Biff Bourgogne)

Lapskaus (som nesten er Biff Bourgogne)

Smelt smør og bryn kjøttet i panne/gryte. Lapskausen du spiser på norske veikroer er en trist affære. Her lager vi en frisk hjemmelaga variant som henter inspirasjon fra det franske kjøkkenet
Osso Buco

Osso Buco

Dette er det italienske svaret på franske "boeuf bourgogne. Det er en klassisk italiensk gryte som består av lammeskank (benet, og marghullet er "buco")
Sviddå tar en smaksbombe

Sviddå tar en smaksbombe

En god Chardonnay fra Bourgogne funker også. Ha eggeplommer og vann i en stålbolle og visp luftig over gryte med varmbad
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Retten stammer som navnet hinter om fra Bourgogne i Frankrike. En av de få grunnene til at jeg kanskje vegrer meg til å servere denne klassiske franske kjøttgryten, er at jeg ikke klarer å uttale navnet på det jeg serverer
BLÅSKJELL ♫♪ I bøtter og spann !!

BLÅSKJELL ♫♪ I bøtter og spann !!

vignoble de Bourgogne) er en beskyttet betegnelse for vindistriktet som befinner seg i Bourgogne i Frankrike i departementene Yonne, Côte-d'Or og Saône-et-Loire
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

Bœuf BourguignonDette er smakfull kjøttragu fra Bourgogne i Frankrike, som varmer godt på en høstkveld
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon er en kraftig vinkokt gryterett, og er opprinnelig fransk husmannkost fra regionen Bourgogne
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Boef bourguignon - den rustikke deilige gryten fra Bourgogne vekker virkelig entusiasmen hos meg. Det er kanskje ikke så vårlig akkurat, men på en vårlig kveld er denne gryten sammen med en god potetstappe med hvitløk absolutt et godt alternativ

Kjøttgryte fra Burgund

Bryn bare noen få biter av gangen og ha de opp i en stor gryte etter hvert som du blir ferdig. Caves Hautes-Côtes Bourgogne Cuvée de Prestige 2005 til 169 kroner passer glimrende både i maten og drikke til
Moules-frites ♫♫♥

Moules-frites ♫♫♥

Hell olje i en tykkbunnet gryte, varm oljen opp til ca. Friter ikke mer om gangen enn at det dekker bunnen av gryten
NON til atomprøvesprengninger

NON til atomprøvesprengninger

Så når jeg anbefaler grytene fra Le Creuset, så er det kun fordi jeg personlig synes de er fantastiske
Coq au vin.

Coq au vin.

Bourgogne Pinot Noir. Jeg har ihvertfall laget min første gryte med Coq av vin, og det blir garantert ikke den siste heller
Grillet tunfisk med gnocchi

Grillet tunfisk med gnocchi

Sil av vannet og sett gryten tilbake på platen over middels varme. Ha tomatblandingen i gryten med gnocchien og rør godt sammen over middels lav varme

Hane i vin (Coq au vin)

Men vinen er nå sjelden og i stedet brukes en rødvin fra Bourgogne. Rist på gryten til flammene er borte