Boller til fersk kjøtt og suppe oppskrifter

Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

For mye av verden går faktisk rundt og tror at nordmenn spiser fisk til middag om ikke hver eneste dag, så mye oftere enn resten av verden
Elgsodd med en tvist og havrebrød

Elgsodd med en tvist og havrebrød

Elgkjøttet er tildels en krevende kjøttype hvis man ønsker mørt kjøtt. I går formiddag kom jeg på at til søndagsmiddag denne uken skulle vi ha noe med elg

Norske mattradisjoner?

En vanlig drikk var en slags buljong laget av blod og fett, som ble knadd sammen til små boller, og som oppløste seg når det ble lagt i varmt vann
Evensens Bouillabaisse

Evensens Bouillabaisse

Varm opp olivenolje, ogtilsett purre, løk og selleri. Sjøkaptein Evensen utvandret i sin ungdom til Provence i Syd-Frankrike
Matcha, Miso og Mozuku – japansk matferie

Matcha, Miso og Mozuku – japansk matferie

Her får du dagfersk fisk, nylig omsatt og oppdelt, som du kan kjøpe rett fra fiskehandlerne og nyte i mathallen over anlegget… er du vant til å kjøpe sushi-sett som består av risballer med laks, må du nok omstille deg litt
Couscoussalat med fetaost og kikerter

Couscoussalat med fetaost og kikerter

En salat uten kjøtt kan helt fint være et fullverdig måltid hvis man bruker andre kilder til proteiner, i dette tilfellet
Fersk suppe med kjøtt og klot

Fersk suppe med kjøtt og klot

Form tilboller med en skje dyppet i kaldt vann. Server suppe med grønnsaker og ev klot (melboller) først i måltidet

Ferskt kjøtt og suppe

Melboller / klot. Glatt til røren med en slikkepott, dekk med litt plast og la røren svelle. Ta av kraft til saus
Hummar med blomkålkrem og bondebønner

Hummar med blomkålkrem og bondebønner

Smak til med salt og peppar, og eventuelt litt ferskpressa sitronsaft for å heve smaken. Føda gjev eit mildt, søtleg kjøtt som berre sjøkreps ogtil dels kongekrabben kan konkurrere med
Høstsuppe med kalvebein

Høstsuppe med kalvebein

Ha i nok væske til det akkurat dekker kjøttetog la det koke opp. Brun kjøttet godt på alle sider før væsken tilsettes
Tirsdagssuppe

Tirsdagssuppe

* Rens og hakk løk og evnt hvitløk* Fres kjøttog løk i en jerngryte eller stekepanne* Tilsett krydder* Ha i buljong, tomatbønner og tomater og la det koke opp* Tilsett grønnsaker og la suppen trekke noen minutterVoila
Prinsessen og halve gresskaret

Prinsessen og halve gresskaret

Nå skal jeg justere og perfeksjonere, og kanskje prøve gresskar som tilbehørtilkjøtt. Dette fikk koke til gresskaret var mørt og ble deretter stavmikset til en glatt suppe

Den gamle kokeboka

Sterke kjøttbollerDisse er kjempegode i pitabrød, med litt salat , hvitløksrømme og salsa til. Det er ganske genialt å servere tapas, og da kan du bruke flere av oppskriftene, eksempler her er å lage marinerte oliven, marinert fetaost og marinert paprika, i tilleggtil at du steker kjøttbollene med chili på trepinner, og lager marinerte reker

Røroskål (Sør-Trøndelag)

Ha gulrøtter ogkjøttboller med kokevannet i suppekjelen. Lag kjøttboller (pela) ved først å koke opp lettsaltet vann