Passer veldig godt som fastelavnsboller også, jeg har lagt ut en oppskrift før, ta en titt her. Glutenfri gjærbakst er ikke bare bare, og luftige og gode boller som holder seg myke og saftige i mer enn fem minutter er den hellige gral…
Før Schakenda fulgte jeg oppskrifter. Bolledeigen er på vei ut av bollen, vi er snart klare for å sette tennene i ferskgjærbakst, bare mor får tatt bildene sine ferdig
Rør gjæren ut i lunkent vann (hvis du bruker tørrgjær skal den blandes i melet, men ferskgjær gir luftigere boller), rør inn melk og tilsett smeltet smør, sukker, salt og mel
Lunk matfløten, ha den i bakebollen og rør ut gjæren i den. De fleste er glad i boller, godt til kaffen, på kakebordet og for ikke å snakke om boller og kakao på tur
Smuldre gjæren i en bakebolle og ha melken over. Rør godt slik at gjæren oppløser seg. Til 15-20 boller. 25gram ferskgjær (1/2pk) 2. Ha i alle de andre ingrediensene og kjøres i kjøkkenmaskin ca 5 min med lav/middels styrke Ha plast og kjøkkenhåndkle over bakebollen og settes til heving i 1 1/2 time Etter heving har du litt mel på bordet, deigen på bordet og trill boller eller lag lussekatter. #boller #lussekatter #vegan #vegansk #vegetarfamilie #kos #luciadagen 15-20 boller. 25gram ferskgjær
Jeg har brukt denne oppskriften tidligere, med like godt resultat- da lagde jeg solskinnsboller. Oppskriften er fra Wenches kjøkken (trykk HER), med noen endringer
Her kommer oppskriften og fremgangsmåten, enjoy. Nå på Søndag er det Fastelavnssøndag, så dagens fristelse er Fastelavnsboller laget med den Franske Brioche deigen