Brød trenger tid for å heve, mine faktisk ett døgn. Jeg solgte rubbel og bit så søndag var det bare å reise ned på bakeriet å begynne på nytt, jeg kjente panikken tok meg over at jeg hadde rett og slett ingenting å selge på mandag…og slik fortsatte det mandag, tirsdag, onsdag, torsdag,fredag, lørdag…og neste uke og neste uke, det ble ALDRI nok kaker, boller og brød
Fremover må jeg bruke briller hver dag, så mye som mulig. Nå kan vi fokusere litt mer på boller. Jeg la alt i en fin kakeboks, merket med en fin lapp og løp over
Heisann, håper det står bra til, og at dere har hatt en fin uke og helg så langt. Nå er det endelig litt varmere her i Oslo – 3 C i dag, og det har snødd masse
La deigen heve til omtrent dobbel størrelse, etter ca en time. Du kan gjerne la blandingen svelle lengre enn det som er angitt i oppskriften, gjerne overnatten
Legg bakebollen over deigen og la deigen heve i ca en halv time. Ha deigen over på en melet flate og bruk en slikkepott/stekespade til å brette deigen noen gangen sammen med hvetemel
Del opp deigen i små boller og kjevle ut tynt. Pinnekjøttet, av ikke for magert lammekjøtt vannet ut overnatten, koker vi i fiskekjelen med et par nyspikkede bjørkepinner uten bark
Disse er kjempe enkle å lage, men dem tar litt tid pga dem skal heve to ganger. Bland sammen havregryn og cottage cheese i en bolle og la det stå i kjøleskapet overnatten
Det første stekte jeg etter heving til dobbelt størrelse det andre fikk utvikle smaken ekstra, samtidig som det ble lettere fordøyelig ved å hevenattenover