Det kan være fint å bruke grønnsakspureér, ulike salater, og som her, stekt blomkål som variasjon eller alternativ til ris, poteter og kokte grønnsaker
I dag laget jeg middag bare til meg selv, og hadde ikke noe annet poeter eller ris til. ½ blomkål. Vask og del blomkålen i passe små biter og ha de i en ildfast form og hell fløten over
I disse lavkarbotider kan det være greit med noen alternativer til poteter og ris. Dette er Blomkål kokt til grov pure, hvis man tilsetter ost, så har man et godt mellommåltid
Riv blomkålen på et rivjern og sett til side. Det er en kjempe stor grunn til at jeg ofte velger å lage lavkarbovarianter av ris og pastaretter, og det er ikke fordi jeg vil spise mindre karbohydrater, men fordi jeg vil spise mer grønnsaker
Spiser du som meg sukkerfritt/lavkarbo og savner pasta, potet og ris som tilbehør til middagen. I samarbeid med fantastisk flinke Fotograf Nadia Frantsen, har jeg laget noen oppskrifter som garantert får deg (og gjestene dine) til å glemme at ris eller pasta “mangler” til middagen
Kokt ris smaker godt til denne gryten, men pasta passer også godt. Jeg har brukt blomkål, men broccoli er like godt i denne gryten, og har du ikke chorizo så bruk noen skiver spekepølse
Tilsett gjerne andre grønnsaker om du vil – feks brekkbønner, blomkål osv. Før i tiden ble khicdi i India betraktet som mat for de syke – en flytende grøt av linser og ris