Langtidssteking gjør ikke bare at kjøttetblir mørt og saftig, men også at den naturlige kjøttsmaken utvikler seg, så salt og krydder nesten blir overflødig
Fres sjalottløk og sukker i litt olje til sukkeret smelter og løken blir blank. Det vil samle seg litt kjøttkraft inni foliepakkene, som man kan ha i sausen for ekstra god smak
- Jo lenger suppa får stå å putre, jo bedre blir den. Det var etter jeg fant ut av quorn at jeg sluttet å spise dyre-og fuglekjøtt, rett og slett fordi quorn innfridde alt jeg ønsket av kjøtt
Selv prøver jeg meg frem hver sommer og høst, og som oftest blir resultatet bra. Derfor kan noen få dråper i salaten eller sausen, på kokt, stekt eller grillet kjøtt, eller i en marinade, gi en himmelsk smaksrikdom
Steinbit har fast, saftig og velsmakende kjøtt, som holder seg godt under varmebehandling. Legges i smurt ildfast form, mariner fisken med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper
Er det mindre bør du kjøpe til ekstra spekk slik at pølsene ikke blirfor tørre). Medisteren ble ikke så vellykket som vi ønsket, så den må testes ut på nytt før det blir en blogg av det
Disse blir revet i mindre biter og enten dyppes i sausen eller fylles med kjøtt og saus o. De blir ofte stekt i spesielle injerapanner, men en vanlig nonstick stekepanne går helt fint
Riv parmesanen og rør den inn sammen med persille, pepper og smak om det er behov for ekstra salt (vanligvis holder det med saltet fra buljongen og parmesanen, men bruker du usaltet grønnsakskraft trenger du salt)
da blir bakingen mye lettere. Når det gjelder selve burgeren så bruker jeg kun kjøtt av god kvalitet, røkt skogsbacon som jeg finhakker og blander inn i karbonadedeigen for å få inn litt fett og ekstra smak
Jeg foretrekker å bruke en bolle/ dyp tallerken til eggene og en større form/ brett til melet, slik at jeg lett kan dekke hele kjøttbitene raskt og uten for mye kliss
- Sil kraften, men behold alt «grumset» som blir igjen i silen (jeg bruker en vanlig melsikt). Gni steken tørr med tørkepapir, slik at du får saltet og pepperet til å feste seg