Den syrlige sitronsmaken gjør seg utrolig godt til det søte sukkerbrødet og kremen. En god bløtkake for meg skal være veldig frisk, for med mye krem og lite bær blir det fort kvalmende
Den er saftig og god på smak og er noe annet enn «tradisjonelt» sukkerbrød/ bløtkake. Ferske bringebær er med på å gi den ellers så søte kaken en syrlig smak
Jordbær- og rabarbrasyltetøy smaker godt på brødskiva, boller, vafler og sveler etc, men er også herlig å bake med og bruke som fyll i gjærbakst, bløtkake og lignende
Dette syltetøyet er nydelig fyll i bløtkaker og gjærbakst, men smaker også helt herlig servert som det er på for eksempel vaniljeiskrem, panna cotta eller annen dessert
mai-dessert)Tjukklefse med mjøskrem, vaniljeis og bærsaus (Har du ikke tilgang på tjukklefser, anbefaler jeg eplevafler med vaniljeis - også en sikker vinner (dog mektig)) I tillegg stiller mamma med bløtkake (deilig å ha litt avlastning med matlagningen)
I bakeboka var det virkelig mange forskjellige oppskrifter på ulike typer bakverk- formkaker, bløtkaker, småkaker, eplekaker, vafler, vannbakkels – bare for å nevne noen
Litt hardere enn om du skal ha den på en bløtkake. Det er en kake som ikke er for søt, men har den friske syrlige smaken i seg, som passer en mild sommer perfekt
Den lillebroren min som hadde bursdag i august hadde alltid blomster på bløtkaken sin. I tillegg tok jeg i litt kefir for å gjøre kaken syrligere og saftigere