Blåskjell oppskrift tomat oppskrifter

Dampede blåskjell med tomat og basilikum

Dampede blåskjell med tomat og basilikum

The post Dampede blåskjell med tomat og basilikum appeared first on Gastronomade. Dette er kanskje min favorittmetode å tilberede blåskjell
Blåskjell med Chorizo

Blåskjell med Chorizo

Tilset blåskjell, persille, kvitlauk og tomater. Husk at du aldri skal eta blåskjell som ikkje åpner seg, eller som du ser er ødelagt
Blåskjell i thai mangokarri

Blåskjell i thai mangokarri

Hvis dere legger merke til oppskriften, brukes ikke brunt sukker eller honning som jeg vanligvis tilsetter når jeg lager asiatiske inspirerte retter
Fylte blåskjell

Fylte blåskjell

En god og spennende måte å tilberede blåskjell på er å fylle dem med en smakfull miks og servere dem i en herlig tomatsaus

Blåskjell i kremet saus

basilikum og hvitløk, chili og soltørkede tomater eller sopp). 2 kg blåskjell. Finhakk sjalottløk og tilsett ønsket smak (hvitløk, eller f
Blåskjell med chorizo

Blåskjell med chorizo

Tilsett tomatene og hvitvin/ eplejuice og la det surre et par minutter. Det nærmer seg slutten for perioden hvor blåskjellene er på sitt aller beste
Blåskjell à la Baccalo

Blåskjell à la Baccalo

Denne oppskriften er inspirert av en klassisk tomatbasert bacalao. Lag blåskjellene etter oppskriften over, men ikke tilsett den ekstra olivenoljen

Selvplukket blåskjell fra brygga

Som nevnt tidligere når jeg har publisert en oppskrift med blåskjell er det viktig å følge med på blåskjellvarslingen og bruke riktig fremgangsmåte ved behandling av skjellene
Fiskesuppe med tomater

Fiskesuppe med tomater

Du kan også tilsette noen reker eller litt blåskjell helt tilslutt før du serverer suppa. Ukens oppskrift er en god og lettvint fiskesuppe
Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell

6 personer400 torskefilet eller annen hvit fisk som kveite eller steinbitt1 nett blåskjellReker og/eller krepsehaler til pynt4 fedd hvitløk3 cm fersk ingefær1 stor løk2 gulrøtter1 bit sellerirot1 purre1 papkrika3 ss hvetemel2 bokser hakkede tomater - gjerne med chili6-7 dl fiskekraft/buljong3 ss soyasaus2 dl tørr hvitvin (kan sløyfes, men ha da tilsvarende mengde mer kraft)Creme fraiche. Kutt grønnsakene og fres de i olje på middels varme i ca 10 minutterTilsett hvetemel og bland godt sammenHa i fiskekraft/buljong, tomatboksene og soyasaus - La det småkoke i ca 15 minutterVask og rens blåskjellene i kalt vann. Kast de som ikke lukker segTilsett blåskjellene i suppen og la det koke i 4-5 minutter
Spaghetti med skalldyr

Spaghetti med skalldyr

Damp blåskjellene i en kasserolle med lokk. Tilsett blåskjellene. 200 g blåskjell. 200 g ferske tomater. Fjern skjellene