Ha rikelig med smør i ei gryte og fres finhakket sjalottløk og hvitløk, gulrot i tynne skiver, finsnittet fennikel og finhakket timian til grønnsakene er myke
Vask og børst blåskjellene godt. Oppskrift. Skjær vårløk og fennikel i tynne strimler og finhakk chili. Legg laks, torsk, reker og blåskjell utover i en stor langpanne
Skrubb blåskjellene under rennende vann. Suppen serveres med et godt brød, gjerne focaccia (oppskrift her) eller en god hjemmebakt loff (oppskrift her ), smør og godt drikke
Blåskjell- og fennikelfrikassé. Damp blåskjellene i en kjele helt naturell med en kopp vann. Sjalottløken og fennikelen kuttes i små terninger og stekes sammen med stjerneanisen i olje til den er myk
Jeg bør vel også nevne at kraften til suppa var kokt på blåskjell, hvitvin og diverse rotgrønnsaker og at jeg hadde litt crème fraiche oppi mot slutten
for eksempel risotto – en risrett, som kan varieres i det uendelig…Og med fennikel, sjalottløk, Noilly Prat og dill, samt safran, eller gurkemeie, blir dette en smak som sitter lenge i munnen…Og fulgt av en iskald Chablis, som frisker opp munnen,,,ja, da kan vi ikke klage, bare sukker av henførelse…Dette er kjærestemat