Her vil jeg dele med mine fine lesere om hvor enkelt det er å lage gode blåskjell. Ha de blåskjellene som er lukket seg og ikke har synlige skader, de andre kastet
Blåskjellmedhvitløk og cherrytomater. Blåskjell. Pynt med persille og sitron. Tilsett finhakket persille, et helt feddhvitløk (uten skall) og tomatpure
Start med å skylle og «rengjøre» blåskjellene. Serveres med limebåt og frisk koriander til. Sitrongress, hvitløk, chili, ingefær, koriander, gurkemeie og kokosmelk
Nyter man sommervarmen med et glass kaldt og forfriskende hvit, slapper av, rød brun svett kropp, heten tar all energi ut av en og matlaging bør helst gå litt kjapt, er blåskjell løsningen
Ha rikelig med smør i ei gryte og fres finhakket sjalottløk og hvitløk, gulrot i tynne skiver, finsnittet fennikel og finhakket timian til grønnsakene er myke
Enda en smakfull rett med verdens beste tomater og denne gangen medblåskjell og krydder som varmer godt i høstværet og som gir et lite kick i smaksganen
Bland brødet med vispet egg, hvitløk, persille og ost og tilsett litt melk slik at blandingen får fuktighet, men den skal være fast i konsistensenLag sausenSurr hvitløk i litt olje
Moules-frites, Blåskjellmedhvitløk og basilikum. Dampet blåskjellmed pommes frites. Du kan variere smakene i det uendelige, her er en god oppskrift med øl, appelsin, rødløk og fennikel