Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
Til 4 personer 1 hakket løk og 1 fedd presset hvitløkfreser jeg med 1 ss smør. Så har jeg i1,5 dl hvitvin/champagne(den jeg skal servere til)og 1 nett med blåskjelldamper dette til blåskjellene åpner seg. Renser blåskjellene og legger innmaten til siden og kaster skjellene, kraft og løk lar jeg være igjen i kaserollenRenser en hummer og deler den i biter og de mykeste delene av skallet, leggene og kroppen har jeg opp med kraften, tilsetter 2,5 dl vann, salt og pepper etter ønske 2 ss hakket stilk selleri og 1 ts hakket chilli. Jeg koker opp dette og moser med en stavmikser, siler kraften og har i 4 dl fløte(du kan også bruke halvparten melk og halvparten fløte) kok raskt opp trekk100 g breiflab eller annen hvit fisk, 100 g laks, Når dette er ferdig trukket, har du i hummer bitene og blåskjellene. 1 hakket løk. 1 fedd presset hvitløk. 1,5 dl hvitvin. 1 nett med blåskjell. 4 dl fløte