Blåskjell hvitvin fløte chilli løk oppskrifter

En hel meny på grillen

Anrett den ene bruschettaen med litt spread, blåskjell, majones og litt gressløk. Siljes Bruschetta med røkte blåskjell og chilimajones
HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL

HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL

Hvitvinsdampedeblåskjell er noe av det beste jeg vet, og superenkelt å lage. Vask og rens blåskjellene godt i rennende, kaldt vann
Sommerens fiskesuppe

Sommerens fiskesuppe

Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
Kremet sjømatsuppe

Kremet sjømatsuppe

Til 4 personer 1 hakket løk og 1 fedd presset hvitløkfreser jeg med 1 ss smør. Så har jeg i1,5 dl hvitvin/champagne(den jeg skal servere til)og 1 nett med blåskjelldamper dette til blåskjellene åpner seg. Renser blåskjellene og legger innmaten til siden og kaster skjellene, kraft og løk lar jeg være igjen i kaserollenRenser en hummer og deler den i biter og de mykeste delene av skallet, leggene og kroppen har jeg opp med kraften, tilsetter 2,5 dl vann, salt og pepper etter ønske 2  ss hakket stilk selleri og 1 ts hakket chilli. Jeg koker opp dette og moser med en stavmikser, siler kraften  og har i 4 dl fløte(du kan også bruke halvparten melk og halvparten fløte) kok raskt opp trekk100 g breiflab eller annen hvit fisk, 100 g laks, Når dette er ferdig trukket, har du i hummer bitene og blåskjellene. 1 hakket løk. 1 fedd presset hvitløk. 1,5 dl hvitvin. 1 nett med blåskjell. 4 dl fløte