Blåskjell hvitløk chili ingefær oppskrifter

Thai blåskjell

Thai blåskjell

Sitrongress, hvitløk, chili, ingefær, koriander, gurkemeie og kokosmelk. Oppskriften til disse smakfulle blåskjellene fikk jeg av Mette over en hyggelig matprat
Blåskjell i thai mangokarri

Blåskjell i thai mangokarri

Varm opp olje i en stor gryte og ha i finhakkede sjalottløk, hvitløk og fersk ingefær, og stek til de myke og blanke
Oppskrift-onsdag: blåskjell!

Oppskrift-onsdag: blåskjell!

Hakk opp chili, hvitløk og ingefær og stek de i to spiseskjeer med kokosolje (helst kokosolje med kokossmak)
THAI KYLLINGSUPPE MED RØD CURRY

THAI KYLLINGSUPPE MED RØD CURRY

kylling, fisk, blåskjell eller skalldyr og bygge opp med grønnsaker som det. Hvis du liker sterk smak av chili, husk å supplere med både mer sitrongress, kaffirlimebåter og red curry/ - balansen er viktig
Blåskjellsuppe

Blåskjellsuppe

Tilsett hvitløk, chili, ingefær, og halvparten av persillen. Hvitvinsdampede blåskjell. Tilsett alle blåskjellene, og la det putre inntil alle skjellene har åpnet seg
Indisk blåskjellsuppe

Indisk blåskjellsuppe

Dagens oppskrift er en kremet suppe med deilig hint av chilli, koriander og hvitløk. Norge byr på et vell av fisk og skalldyr og i dag prøvde jeg på en klassisk blåskjellsuppe med en indisk vri
Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Alt fra pannekaker, til ristede kamskjell og hvitvinsdampede blåskjell. Hans roast chicken er berømt, og den lærte meg å dytte smør, hvitløk og urter under skinnet på fete landkyllinger, blant annet
Fiskesuppe fra Bergen

Fiskesuppe fra Bergen

Legg tilbake blåskjellene i gryten før du serverer. Del løken i båter, finhakk chili (uten frø) og ingefær, og fres dette gyllent i olivenolje sammen med hvitløken
Fisk og skalldyrsuppe med chili og ingefær

Fisk og skalldyrsuppe med chili og ingefær

Vask og rens blåskjellene godt, gi de et knips slik at du ser om de lukker seg. Så tilsetter du karry, raspetingefær, litt karry paste og presset citron
Blåskjell og scampi på grillen

Blåskjell og scampi på grillen

et fersk ingefær. "Nesten alt" kan grilles, og det meste smaker godt fra grillen, vi grillet blåskjell og scampi her en kveld, det var lettvint, raskt og aldeles nydelig
Thailandske blåskjell med sitrongress

Thailandske blåskjell med sitrongress

Skjær ingefær, løk og hvitløk i skiver og surr det mykt i olje. Vil du ha den sterkere tilsetter du jo bare mer chili for eksempel
Blåskjell med asiatisk vri, lagd på grill

Blåskjell med asiatisk vri, lagd på grill

Ha hvitløk, sitrongress, chili, ingefær, hvitvin, koksmelk og koriander oppi og rør rundt. Kalkunfilét med tomatsaus og cous cousChili con carneMeldt dårlig vær

Blåskjell

Kok opp kokosmelksausen og tilsett blåskjellkraft (blåskjellkraften siles om. Dryss rikelig med frisk koriander over de varme blåskjellene og hell over den
Indisk "paella" med kokos og chili

Indisk "paella" med kokos og chili

Helt til slutt - bland inn fisk i små biter, kokte scampi og hvitvinsdampede blåskjell. Finhakk løk og hvitløk og surr det blankt
Suksessen gjentar seg: Spicy Blåskjell

Suksessen gjentar seg: Spicy Blåskjell

Stek krydder-ingrediensene først i litt olje (chili, ingefær, hvitløk og sjalottløk), og rett før skjellene er ferdig kokt tilsetter du resten av grønnsakene og urter sammen med det andre