Denne paien laget jeg med smuldrelokk, men jeg syntes lokket ble litt vel søtt- så neste gang tror jeg bare at jeg lager litt mer deig, og lager et gitterlokk i stedet
Trykk deiga godt nedi formen og oppover kantane. Blåbærpai er en av dei bedre kakene etter mi meining, og eg har laga en litt sunnere variant som eg vil dele med dere
Til deigen. Slik lager du paideigen. Ha mel, sukker og smør i en foodprosessor og kjør raskt sammen til alt smuler seg og du kan kna det sammen til en deig på benken
Paideig. Tilsett eggeplommene og arbeid deigen raskt sammen. Prikk deigen lett med en gaffel og klem litt aluminiumsfolie langs med kanten for å hindre at deigen trekker seg veldig sammen under steking
-Smuldre sammen smør og mel, ha i vannet og kna sammen til en fast deig. Denne superenkle blåbærpaien lager du før middag, og så avkjøles den mens dere spiser
Pate brisee (paideig). En enkel blåbærpai fylt med sommerens ferske blåbær slår aldri feil. Bruk en deigelter eller hendene til å smuldre smøret inn i melet, til smøret er på størrelse med erter
Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt, med kjøkkenmaskin til du får en glatt, fast deig. Fordel deigen i formen og trykk den godt oppover slik at den fordeles jevnt i hele formen
Lisbeth Solheim AS | -ny energi, ny glede, nytt liv
Lag deigen etter anvisning på pakken søt paideig. Også hjelper det helt klart med litt blåbærpai – for det å gjøre kjæresten lykkelig og få han til å smile over nybakt kake – det gjør godt – både for han, for forholdet, og ikke minst for meg
Bland med hendene en paideig av mel, havregryn, søtning, smør og yoghurt. idag laget jeg en blåbærpai med en litt sunnere vri, jeg liker å eksperimentere litt når det kommer til oppskrifter og denne paien er blitt noe sunnere enn vanlig pai som har høyt innhold av sukker og fett
Uansett, denne paideigen skal hverken eltes mye eller kjevles og er derfor enkel å lage. Denne blåbærpaien var det egentlig eldstedatteren som hadde med seg oppskrift på for ca