Blåbær, bringebær, jordbær. Denne høstlige smuldrepaien er glutenfri og kan enkelt gjøres lav-fodmap. *Havre er naturlig glutenfritt, men de vanlige havregrynene
Her er brukt hjemmelaget blåbærsyltetøy, men du kan bruke ferske bær - rips, blåbær, jordbær, bringebær osv, da kan du gjerne blande litt sukker i bærene på forhånd
Endelig har blåbærene kommet på Vestlandet. Og en deilig smuldrepai er den perfekte desserten, det går raskt å lage, er relativt sundt og veldig, veldig godt
vi bruke en pakke blåbær, en pakke bringebær og litt jordbær. 150-170 gram mel (vi brukte schär bread mix, glutenfritt mel)150-170 gram meierismør (du kan gjerne bruke melkefri margarin også)70 gram tagatesseFriske bær
Et fast innslag i våre bursdager er smuldrepai med blåbær, servert lun med vaniljeis. Smuldrepai går raskt å lage, raskt og steke, kan varieres i det uendelige og er noe de fleste liker
Prøv med fruktsalat, over sjokolademousse, sjokoladepudding, som fyll i kaker - som sukkerfri blåbærsmuldrepai - eller muffins, gelê - generelt der det passer