Lag løkmarmelade, rødvinssaus og poteter etter oppskrift ved siden avSkrell pastinakk og sellerirot og skjer supertynne skiver med en osthøvel eller en grønnsakskutterVarm nøytral olje i en tykkbunnet kjeleFriter rotgrønnsakene så de blir crispie og gyldne
Eller de man har med seg for å slenge på grillen i dugnaden i barnehagen, grille på bålet på skogturen eller servere mens man venter på at biffene skal grille ferdig
Noko av det som vart med meg heim var ein pakke medsjømannsbiffar. Eit viktig oppdrag førte meg til Sverige på laurdag, det var ein strålande fin tur med fine damer som reisefølge og ny kunnskap om geografien både i Austfold og Akershus
MandagKremet brokkoli- og cheddarsuppeTirsdagFusilli med chorizo-bologneseOnsdagSoyaglasert biffmed vårløkTorsdagStekt laks med dillsmør og posjert eggFredagKylling i appelsinsausLørdagKokebloggens favorittlasagneSøndagRømmegrøt med spekefat
Biff Bourguignon er en verdensklassisker som stammer sine røtter fra det franske bondekjøkken. Til Beef Bourguignon passer det perfekt med Grønnsaksmos til, av gulerøtter, pastinakk eller jordskokker
Biff og pommes frites er typisk lørdagsmat. Det ligger vel i kortene at jeg nå skal tipse om hjemmestrimlede poteter, tynne flak sellerirotchips eller pent oppskåret kålrot på stekeplate med litt olje og havsalt