Smak til med salt og pepper. Skjær opp pølsen. Betasuppe er skikkelig høst-mat og siden vi er inne i første uken på september så deler jeg her en oppskrift på betasuppe - en lavkarbo versjon som smaker minst like godt som den originale betasuppen
Her i hus fryser vi ned kjøttrester i terninger som er til overs fra middagen - visst det ikkje blir ete som restemat - og deretter lager vi en stor kjele medbetasuppe der vi også bruker masse grønnsaker og litt poteter
Skjær pølsene opp i passende biter, dampes sammen med pinnekjøttet mot slutten av koketiden. Pinnekjøtt er den beste julematen jeg kan få, med vossakorv og kålrotstappe som tilbehør
Kraft fra pinnekjøtt, man kan også spe på medpølser eller annet kjøtt om det er knapt med kjøtt. Poteter (jo mer poteter man har i til tykkere blir middagen, så vil man ha lapskaus bruker man rikelig med poteter)
Serveres med varm suppe (ertesuppe, betasuppe, tomatsuppe etter ønske) og fyll av råkost. Ungene i nabolaget var ikke store før de lærte seg å varte opp med forklaring/unnskyldning på foreldrenes vegne, når det kom for en dag at de hadde hatt slik mat til middag