Bakverk med gjær oppskrifter

YNDIG BAKVERK

YNDIG BAKVERK

Det tar litt tid med tanke på at det er en gjærdeig som skal heve, men det er absolutt verdt ventingen
Er gjær sunt eller usunt?

Er gjær sunt eller usunt?

Bildet (Det nederste bilde til høyre er tatt med mobilen) Du kan bruke både tørr og fersk (våt) gjær i ditt bakverk
Polarbrød

Polarbrød

De er kjempegode med ost eller syltetøy på. Ha tørrgjæren i en stor bolle. Bland godt med en gaffel, press klumpene mot bollekanten for å få det til å løse seg skikkelig opp i melken
Polarbrød Havre

Polarbrød Havre

Ha så væsken over gjæren og rør godt med en gaffel så alle klumpene løser seg opp. Tilsett så litt av melet og bland med en gaffel, tilsett litt til av melet før du tilsetter halvparten av smøret
Ostehorn

Ostehorn

På den brede enden av «pizzastykket» legger du en skive med hvitost. Bland melk, sukker og tørrgjær. Pensle med egg og strø valmuefrø over
Rundstykker, sunt og godt!

Rundstykker, sunt og godt!

Klar for servering med godt pålegg. 1 1/2 pakke gjær. 1. Sett stekovnen på 240°C. 2. Bland alt det tørre. 3. Smelt margarin
Loff

Loff

Dette er en loff med kun fire ingredienser, den krever lite arbeid, men det kreves litt tid til heving, men da får du tid til å gjøre andre ting, til gjengjeld får du et bakverk som er ganske så perfekt og har en sprø knasende skorpe
Saftige pizzapiroger

Saftige pizzapiroger

Antagelig har jeg ikke lov til å kalle dette bakverket for pirog i det hele tatt, siden den russiske gjærbakstretten tradisjonelt fylles med kål og kjøtt
Oppskrift: verdens beste kanelknuter

Oppskrift: verdens beste kanelknuter

Trikset er å gi deigen mer tid til heving og heller redusere mengden gjær, ingenting er kjipere enn å sette tennene i et bakverk som smaker gjær
Chiabrød - Nytt superbrød!

Chiabrød - Nytt superbrød!

De er derfor ideelle i alle former for bakverk.  Beklager egentlig at jeg kommer ut med en brødoppskrift på søndag, for jeg vet jo at mange av dere baker noe av det jeg lager hver søndag, men nå har dere noe å bake neste uke hvertfall
MORMORS LUFTIGE MAKRONSNURRER

MORMORS LUFTIGE MAKRONSNURRER

Det sies at å elte inn mykt smør i deigen til slutt skal gi et ekstra luftig og godt resultat på det ferdigstekte bakverket
Munker

Munker

På besøk på Næs Jernverksmuseum i går, fikk jeg med meg oppskrift på munker, – et tradisjonsrikt bakverk fra Sørlandet
BAKETIPS GJÆRBAKST

BAKETIPS GJÆRBAKST

bakverket er ferdig hevet trykker du forsiktig med fingeren i deigen. er viktig for at gjæren skal få næring og for at bakverket ditt ikke
Brioche

Brioche

Brioche er et svært luftig og lett bakverk. Rundstykker med havregryn og cottage cheese. 500 gr hvetemel20 gr gjær eller 10 gr tørrgjær2 1/2 egg (resten skal benyttes til pensling)2 dl melk100 gr smør1 ss salt2 ss sukker. Alle ingrediensene skal ha romstemperaturBland melk, egg, gjær og mel, og kjør det i en miksmaster i ett minuttTilsett smør, sukker og salt, og miks godt samme til du får en elastisk deigDekk til bollen og sett den til heving på et lunt sted i 1-2 timer - til dobbelt størrelseElt sammen deigen og del den i seks emner - rull ut til tre pøserLag to brød - benytt tre deigpølser på hver og lag en flette - sett til heving i ca 30 minutter - til brødet har doblet seg i størrelsePensle brødene med en blanding av det siste halve egget vispen sammen med 2 ss melkStek i ovnen på 200°C i ca 25 grader - til brødene får en gyllen farge - avkjøl å nyt. 20 gr gjær. 10 gr tørrgjær
Appelsinboller med vaniljekrem

Appelsinboller med vaniljekrem

Også bakverk blir fantastisk godt med appelsinsmak. Rør gjæren ut i væsken. Her har jeg laget store, myke hveteboller med mild appelsinsmak
Saftige lyse rundstykker med cottage cheese

Saftige lyse rundstykker med cottage cheese

Brød og bakverk. Smelt smøret, lunk melken og bland med cottage cheese, pass på at blandingen er lunken,og ha i gjær og resten av ingrediensene
verdens beste glutenfrie julebrød

verdens beste glutenfrie julebrød

Jeg bruker ikke å legge samme innlegg ut to ganger, men denne er virkelig verd å prøve om du ikke tåler gluten, det er det beste glutenfrie bakverket jeg noen gang har laget og smakt