De er kjempegode med ost eller syltetøy på. Ha tørrgjæren i en stor bolle. Bland godt med en gaffel, press klumpene mot bollekanten for å få det til å løse seg skikkelig opp i melken
Ha så væsken over gjæren og rør godt med en gaffel så alle klumpene løser seg opp. Tilsett så litt av melet og bland med en gaffel, tilsett litt til av melet før du tilsetter halvparten av smøret
Dette er en loff med kun fire ingredienser, den krever lite arbeid, men det kreves litt tid til heving, men da får du tid til å gjøre andre ting, til gjengjeld får du et bakverk som er ganske så perfekt og har en sprø knasende skorpe
Antagelig har jeg ikke lov til å kalle dette bakverket for pirog i det hele tatt, siden den russiske gjærbakstretten tradisjonelt fylles med kål og kjøtt
De er derfor ideelle i alle former for bakverk. Beklager egentlig at jeg kommer ut med en brødoppskrift på søndag, for jeg vet jo at mange av dere baker noe av det jeg lager hver søndag, men nå har dere noe å bake neste uke hvertfall
Brioche er et svært luftig og lett bakverk. Rundstykker med havregryn og cottage cheese. 500 gr hvetemel20 gr gjær eller 10 gr tørrgjær2 1/2 egg (resten skal benyttes til pensling)2 dl melk100 gr smør1 ss salt2 ss sukker. Alle ingrediensene skal ha romstemperaturBland melk, egg, gjær og mel, og kjør det i en miksmaster i ett minuttTilsett smør, sukker og salt, og miks godt samme til du får en elastisk deigDekk til bollen og sett den til heving på et lunt sted i 1-2 timer - til dobbelt størrelseElt sammen deigen og del den i seks emner - rull ut til tre pøserLag to brød - benytt tre deigpølser på hver og lag en flette - sett til heving i ca 30 minutter - til brødet har doblet seg i størrelsePensle brødene med en blanding av det siste halve egget vispen sammen med 2 ss melkStek i ovnen på 200°C i ca 25 grader - til brødene får en gyllen farge - avkjøl å nyt. 20 gr gjær. 10 gr tørrgjær
Jeg bruker ikke å legge samme innlegg ut to ganger, men denne er virkelig verd å prøve om du ikke tåler gluten, det er det beste glutenfrie bakverket jeg noen gang har laget og smakt