Baktepoteter er supergodt. Eller hva med å bake småpoteter til tapasbordet. Fra barndommen husker jeg baktepoteter, innpakket i sølvpapir, fylt med bernaisesaus og spist med skje
Kutt poteter og løk i teninger og fres raskt (noen minuter) i litt olivenolje i en stor gryte. Kjør den luftig med stavmikseren og server med bakte rosenkål
Server de knuste potetene med bakte cherrytomater. Vask og kok småpotetene møre i vann. Drypp noen dråper olivenolje på cherrytomatene og bak dem i ovn på 200°C i 6-8 minutter
Baktepoteter til overs. Problemet er bare at den bakte poteten kom for sent til bordet. Baktepoteter. Da den store keramikkbollen med 8 herlige, store, sammenfallende baktepoteter ble satt ut – ja, da var folk stort sett ganske mette. Og hva gjør man egentlig med 6 baktepoteter man har til overs. Slump litt her og litt der, men for å måle da, så brukte jeg 6 poteter, ca 250 gram revet ost, 5 fedd hvitløk, 5 medium store sjalottløk – og som vanlig – ikke nok bacon. 6 poteter
På utvalde torg og plassar i dei to storbyane eg var ungdom i (Bergen og Oslo) sto desse oasane på fire hjul med omn og svære mengder ferdigbaktepoteter