Bakte potetbåter og grønnsaker oppskrifter

Karbonader med potetbåter og bakte grønnsaker

Karbonader med potetbåter og bakte grønnsaker

baktegrønnsaker, balsamicoviniagrette og agurksalat. Server nystekte karbonader med potetbåter,. Det ringer på døren vår hver mandag ettermiddag, og en smilende sjåfør står utenfor
Bakte grønnsaker

Bakte grønnsaker

På bildene ser du at det brukt søtpoteter i skiver istedenfor potetbåter – det er et godt alternativ, fordi denne matretten kan varieres både etter årstid og det du har i kjøleskapet
Ovnsbakte grønnsaker på tre måter

Ovnsbakte grønnsaker på tre måter

Ovnsbaktegrønnsaker er noe av det beste jeg vet og noe som det går mye av her i huset. En søt, en salt og en krydret

Kan lammesteken bli for mør?

Jeg skal servere dem langtiddstekte lammelår med bakteog røkte paprika og aubergine, peccorinogratinerte poteter med sjampinjong og løk og en rødvins- og shitakebasert brun saus
Reinsdyrlår med kraft/fløtesaus

Reinsdyrlår med kraft/fløtesaus

Ogbaktepotetbåter. Brun beinene oggrønnsaker i stekepanna. Dessverre kolliderte det med mye annet, så jeg måtte nedjustere til seks personer – og da ble hele låret vel stort
Sunn og rask Fish & Chips + Vinn PT timer!

Sunn og rask Fish & Chips + Vinn PT timer!

Det er ingenting i veien for å lage litt mer tradisjonelt tilbehør som potetbåterog ertemos til fisken, men når jeg først skulle eksprimentere så gikk jeg all the way
Sadel av kje

Sadel av kje

Jeg bruker baktepotetbåteroggrønnsaker surret i olje. Satset på tradisjonell steking i ovn oggrønnsaker til

Biffmiddag med hasselbackpoteter

Andre alternativer til den tradisjonelle poteten kokt i en kjele med vann er for eksempel potetmos, stekte potetskiver med timian og urter, hjemmelaget pommes frites eller ovnsbaktepotetbåter med krydder
Islandsk lammelår med yoghurt

Islandsk lammelår med yoghurt

Skjær låret i cm-tykke skiver og server sammen med grønnsakerog potet, jeg brukte brokoli og blomkål, ogbaktepotetbåter
Aioli

Aioli

 Aioli serveres som regel til tapas, og smaker fantastisk til kjøtt og fisk, samt som dip til grønnsaker eller på ferskt brød