Bakst. Kvern om til melmed hjelp av blender eller kvern. (Jeg bruker miniblender) Bland alt av det tørre i en stor bolle eller kjøkkenmaskin (med eltekrok)
- Xanthan gum skal gjøre glutenfri bakst bedre. Bruk resten av Sempermelet som ble igjen. Medappelsin-melisglasuren får du en litt annen vri med en frisk og god appelsinsmak som passer ypperlig til pepperkaker
Jeg har alltid vært veldig glad i å både bake og spise gjærbakst, spesielt søt gjærbakst. Jeg tåler ikke melstøv så jeg kan ikke bake med vanlig mel og jeg savner følelsen av en ordentlig gjærdeig mellom hendene
Her må vanlig søt melk, fløte og rømme byttes ut med laktosefrie varianter. De fleste lærere i mat og helse vil oppleve å få en elev eller fler meden eller annen form for matintoleranse eller allergi
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
olje, jeg bruker rapsolje, olivenolje gir litt smak til baksten. Jeg forhever ALDRI, baker bare rett ut, jeg bruker heller aldri mel når jeg baker ut, hverken glutenfritt eller når jeg baker med hvete, det kan bli tørt og hardt
Pensle med egg, melk eller vann tilsatt litt sukker for å få gylden farge på. Når deigen er arbeidet sammen tilsett de siste spiseskjene med olje slik at