Dette blir nesten som bacalao, men med smakfulle chorizo boller og sursøt hvitsaus. Lag den sur/søte løksausen ved å smelte smør og blansjere den finhakkede løken og hvitløksfeddene i ett par minutter
Vi lager en bacalao, lutefisk eller rakefisk, med våre beste fiskeslag. Bacalao og champagne. Sushi med sake eller scampi i thaiinspirert currymiks med chips og australsk hvitvin
En annerledes "bacalao" som smakte fortreffelig. Med et glass hvitvin til blir det fest i heimen. Rør inn fløte og smak sausen til med salt, pepper og sukker
Jeg er veldig glad i tradisjonell bacalaomed løk, tomater, klippfisk og poteter. Her er umamirike ingredienser fra klippfisk, fiskesaus, kraft og parmesan, og med mye løk og en hvitsausmed litt muskat og persille, blir retten et fint tilskudd til villfiskrettene jeg gleder meg over
Fisk er lett å tygge, poteter kan skjæres i holdevennlig fasong eller moses med tomat og hvitløk (vår datter ber noen ganger om at vi gjør det) hvis de øver seg på skje-spising og trenger at sausen henger litt bedre fast
Norsk Bacalao. Alle sauser laget fra bunnen av med skikkelig kraft. Dette er fascinerende nok i seg selv, og særlig treffende når vi kan lese at (sorte) trøfler er en av få råvarer som naturen har utstyrt med tilstrekkelige mengder av de tre viktige umamisubstansene i samme råvare