Bacalao med hvit saus oppskrifter

Ovnsbakt klippfisk med chorizo på middelhavsvis

Ovnsbakt klippfisk med chorizo på middelhavsvis

Dette blir nesten som bacalao, men med smakfulle chorizo boller og sursøt hvitsaus. Lag den sur/søte løksausen ved å smelte smør og blansjere den finhakkede løken og hvitløksfeddene i ett par minutter
Klippfiskgrateng

Klippfiskgrateng

Deres bacalao kan også anbefales. Jeg fikk en forespørsel for lenge siden om jeg kunne lage en enkel klippfiskrett medhvitsaus

HISTORIE I HVER BIT

Vi lager en bacalao, lutefisk eller rakefisk, med våre beste fiskeslag. Bacalao og champagne. Sushi med sake eller scampi i thaiinspirert currymiks med chips og australsk hvitvin
Bacalao

Bacalao

Hell i olivenolje sammen medhvitløk i en jerngryte på medium-lav varme (nok til at det skal putre), ha i lag med løk, fenikkel og poteter
Fløtegratinert klippfisk

Fløtegratinert klippfisk

En annerledes "bacalao" som smakte fortreffelig. Med et glass hvitvin til blir det fest i heimen. Rør inn fløte og smak sausen til med salt, pepper og sukker
God klippfiskgrateng fra Portugal

God klippfiskgrateng fra Portugal

Jeg er veldig glad i tradisjonell bacalaomed løk, tomater, klippfisk og poteter. Her er umamirike ingredienser fra klippfisk, fiskesaus, kraft og parmesan, og med mye løk og en hvitsausmed litt muskat og persille, blir retten et fint tilskudd til villfiskrettene jeg gleder meg over
Fiskedag

Fiskedag

pure som Bacalao, eller nesten ikke eksisterende. Legg dette i ei ildfast form, krydre med salt og pepper
Oppskrift :: Juksebacalao

Oppskrift :: Juksebacalao

Fisk er lett å tygge, poteter kan skjæres i holdevennlig fasong eller moses med tomat og hvitløk (vår datter ber noen ganger om at vi gjør det) hvis de øver seg på skje-spising og trenger at sausen henger litt bedre fast

Uke 11 og 12

Bacalao. Salat med oliven og feta til meg + restemat til gutta (hjemmelagde kjøttkaker med grønnsaker, saus og pestopasta)
Umami til folket!

Umami til folket!

Norsk Bacalao. Alle sauser laget fra bunnen av med skikkelig kraft. Dette er fascinerende nok i seg selv, og særlig treffende når vi kan lese at (sorte) trøfler er en av få råvarer som naturen har utstyrt med tilstrekkelige mengder av de tre viktige umamisubstansene i samme råvare