Aubergine med hvitløk oppskrifter

Gratinerte auberginer

Gratinerte auberginer

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginenemed en liten skje slik at bare skallet står igjen. En rett som kan brukes som tilbehør eller som en hovedrett med en salat og godt brød til
Fylt aubergine

Fylt aubergine

Legg to spekeskinkeskiver i bunn av hver aubergine og fyll opp med fyllet. Dekk med plast og sett i kjøleskap
Auberginer med mozzarella og parmesan

Auberginer med mozzarella og parmesan

For å fjerne eventuell bitterhet legges aubergineskivene lagvis si et dørslag. Den kan også serveres alene sammen med salat som en lunsjrett
Bakt aubergine med smørbønner

Bakt aubergine med smørbønner

I mens auberginen bakes i ovnen, finhakk løk og hvitløk. Stek hvitløken og løken blank i en stekepanne med resten av oljen
Auberginer fylt med ost

Auberginer fylt med ost

– Valgfri ost, en stav til hver auberginerull + en neve revet til topping. Jeg brukte kyllingkraft og måtte derfor trå til med litt maizena på slutten for å få den tykk
Aubergine chutney

Aubergine chutney

Tipset mitt er å lage med to auberginer, fordi den blir så god at den spises fort opp. Mos alt med en gaffel
Ovnsbakt aubergine

Ovnsbakt aubergine

Servert med litt salat er to halve aubergine per person er mer enn nok for min del, men hvis man vil ha et enda mer mettende måltid, kan man tilsette for eksempel kokt quinoa, ris eller bulgur i fyllet
Aubergine med spisskummenyoghurt

Aubergine med spisskummenyoghurt

Samtidig, mos hvitløk til en paste med litt salt i en morter. Det er en grunn til at store fat med skiver av ovnsbakt auberginemed yoghurtsaus er nesten obligatorisk på gode salatsteder
Grillet aubergine

Grillet aubergine

Server med salsa verde, pesto eller som de er. En av auberginens gode egenskaper, ved siden av å være kalorifattig, er dens evne til å absorbere andre smaker
Ovnsbakt aubergine med fyll

Ovnsbakt aubergine med fyll

Finhakk løk, hvitløk og vårløk og ha i pannen sammen med auberginbitene. // Ovnsbakt aubergine fylt med løk, brødbiter, oliven og persille //
OVNSTEKT AUBERGINE

OVNSTEKT AUBERGINE

Hovedingrediensen er aubergine som ovnsbakes med masse hvitløk, det er så godt. Her i Norge begrenser det seg jo med hva du kan få tak i av kortreiste grønnsaker på vinteren
Fylt aubergine

Fylt aubergine

Før man fyller auberginenmed kjøttdeig,kan man godt ta ut litt av auberginekjøttet slik at man får plass til litt rikelig med kjøttdeigfyll
Parmesan aubergine

Parmesan aubergine

Finhakk løk og hvitløk, ha det i ei gryte med litt olivenolje og surr ett minutt. Parmesan aubergine er en kjempe god rett som den er, men kan gjerne serveres sammen med pasta, eller som tilbehør til kjøtt og fisk