Fristelsen i dag er auberginemedhvitløk og tomat. Legg aubergineskivene på et fat, legg en skjefull tomater på hver, pynt med basilikumblader og server straks
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginenemed en liten skje slik at bare skallet står igjen. En rett som kan brukes som tilbehør eller som en hovedrett med en salat og godt brød til
Ha i hvitløken. For å fjerne den bitre smaken gnis aubergineskivene inn med salt. Denne italienske retten – Aubergine parmigiana – bestilte jeg på en italiensk restaurant her for en tid tilbake
– Valgfri ost, en stav til hver auberginerull + en neve revet til topping. Jeg brukte kyllingkraft og måtte derfor trå til med litt maizena på slutten for å få den tykk
Servert med litt salat er to halve aubergine per person er mer enn nok for min del, men hvis man vil ha et enda mer mettende måltid, kan man tilsette for eksempel kokt quinoa, ris eller bulgur i fyllet
Samtidig, mos hvitløk til en paste med litt salt i en morter. Det er en grunn til at store fat med skiver av ovnsbakt auberginemed yoghurtsaus er nesten obligatorisk på gode salatsteder
Server med salsa verde, pesto eller som de er. En av auberginens gode egenskaper, ved siden av å være kalorifattig, er dens evne til å absorbere andre smaker
Hovedingrediensen er aubergine som ovnsbakes med masse hvitløk, det er så godt. Her i Norge begrenser det seg jo med hva du kan få tak i av kortreiste grønnsaker på vinteren
Finhakk innmaten av auberginen, løk, tomater og hvitløk og strimle parmaskinken. Legg aubergineskallene i en ildfast form og fyll de opp med blandingen
Finhakk løk og hvitløk, ha det i ei gryte med litt olivenolje og surr ett minutt. Parmesan aubergine er en kjempe god rett som den er, men kan gjerne serveres sammen med pasta, eller som tilbehør til kjøtt og fisk