Asparges oppskrifter

Gremolata

Gremolata

Server med frisk asparges og grillet sitron 1 kopp frisk persille. 1. Riv skallet av 1 sitron. 2. Hakk to middels store hvitløkfedd
Grillede asparges med parmesan

Grillede asparges med parmesan

Asparges har et naturlig bristningspunkt og vil da knekke lett på det riktige punktet. Fordel aspargesen på fire tallerkener og avslutt med parmesan før servering
Asparges, laks og spekeskinke med ajoli

Asparges, laks og spekeskinke med ajoli

Asparges - stekt lett i smør i pannen. Asparges - stekt lett i smør i pannen. Parmaskinke. Røkt laks. Ajoli. 2 eggeplommer2 dl olivenolje3 fedd hvitløk1 ss sitronsaft1 ts saltHa eggeplommer, hvitløk, sitronsaft og salt i en foodprosessor og bland det sammen
Asparges med chorizo og egg

Asparges med chorizo og egg

Egg og asparges er kjempegodt sammen. Kok eggene i 6-8 minutter avhengig av størrelse og hvor bløtekokte du vil ha deRens aspargesen og stek den sammen med bacon eller chorizoServer med eggene og et godt dryss parmesan og avsluttningsvis pepper
Hvit asparges med hollandaise

Hvit asparges med hollandaise

De berømte hvite aspargesene, som vokser under jorden. Vi hadde en herlig middag igår, med litt sashimi, asparges, hollandaise og en salat som ble svært vellykket
Asparges surret i sprøstekt bacon

Asparges surret i sprøstekt bacon

Finn fram asparges og bacon. Trekk aspargesene i ferdigkokt vann i ca. damp aspargesene i ca. Plukk ut seks av aspargesene og surr en baconskive rundt hver av dem
Glasserte asparges

Glasserte asparges

Glasserte grønne asparges er ett kjempe godt tilbehør til kjøtt, og så enkelt. Kutt opp asparges som du selv ønsker
Asparges terte på 1-2-3

Asparges terte på 1-2-3

Skjær av tuppene av aspargesene og skrell dem litt. Til en terte. 3 tinte butterdeig skiver. Asbarges. 1 Egg
Asparges med kamskjell

Asparges med kamskjell

Kok åtte aspargeser i lettsaltet vann i ca 2 min. 8 aspargeser. Rens kamskjellene, slik at du sitter igjen med bare rogn og muskel
Grillet asparges med hollandaise

Grillet asparges med hollandaise

Det er vår og endelig asparges-tid. Aspargesen er så god at den nesten kan stå alene på en tallerken, men den passer ypperlig sammen med både fisk og kjøtt til forretter, hovedretter og tilbehør til tapas eller grillmat
Asparges med Hollandaise

Asparges med Hollandaise

Asparges er så ukomplisert, at det gjør seg nesten selv. Ingredieser til asparges. En bunt asparges. Skrell aspargesen med en potet-/gulrotskreller
Bakt asparges med spekeskinke

Bakt asparges med spekeskinke

Når du skal kjøpe grønn asparges pass på at stilkene er friske og faste. Skjær eller knekk der asparges begynner å bli trevlete
Friterte asparges

Friterte asparges

Det er utrolig godt å fritere grønnsaker, og spesielt godt å fritere asparges. Asparges. Kutt av den harde nederste delen av aspargesen og dypp hver av dem i melblandingen
Grillet asparges med Beurre Blanc

Grillet asparges med Beurre Blanc

Beurre Blanc er en mye anvendt og klassisk saus, som er genial å ha på reportoaret. Den er ganske enkel, men supergod og kan varieres i stor grad hva gjelder smak
Fusilli med asparges og skinke

Fusilli med asparges og skinke

Skjær aspargesstilkene i strimler, behold endene. Skjær løken i strimler og fres den i smøret, ha i skinke og aspargesstrimlene