Asparges med pesto og parmesan oppskrifter

Asparges med ramsløkpesto og spekeskinke

Asparges med ramsløkpesto og spekeskinke

Parmesan er en naturlig umami, smaksforsterker, og egner seg veldig godt til asparges. Dens litt karakteristiske søte og milde smak gjør at den er perfekt sammen med en ramsløkpestoog litt revet parmesan
Ovnsbakt torsk med pesto og bacon

Ovnsbakt torsk med pesto og bacon

Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pestomed en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter ogasparges
Lasagne med grønnsaker og lett pesto

Lasagne med grønnsaker og lett pesto

Skjær asparges, potet, purre, squash og paprika i små biter. Lag pesto ved å blande ekstra jomfru olivenolje, basilikum, ansjosfilet og revet parmesan i hurtigmikseren
Årets lam 4. Lammecarré.

Årets lam 4. Lammecarré.

Server som på bildet, med nykokt asparges. ) Og en enslig asparges. Her er lammecarré servert med råstekte mandelpoteter, fyllt tomat, og portobellosopp medpesto
Kamskjell pasta.

Kamskjell pasta.

Dette gjør at aspargesen beholder den gode "chrunchen" i seg. Varm en stekepanne med litt smør og olje, og putt i kamskjellene
Smakfulle kyllingklubber

Smakfulle kyllingklubber

Skrell ogsåasparges stilken forsiktig og kutt av nederste del. Hun liker mat med smak og det får man her
Lammekarré med portobellosopp

Lammekarré med portobellosopp

Server som på bildet, med nykokt helst norsk asparges. Varm opp litt hjemmelaget pesto, og fyll i soppen
Fylt gårdskylling med pastasalat

Fylt gårdskylling med pastasalat

Når pastaen er ferdigkokt, blandes pasta, pesto, cherrytomater ogasparges. Brekk av den nederste delen på aspargesen, og del den i to
Deilige smaker når Smak møtes

Deilige smaker når Smak møtes

Og til de musserende dråpene kom noen smakfulle munnfuller på bordet, ett fat crostini med småtomater, basilicum, hvitløk og olivenolje og ett fat crostini med hjemmelaget pestoogmed auberginepuré og pistasjnøtter
Grønn minestrone med hjemmelaget urtepesto

Grønn minestrone med hjemmelaget urtepesto

Riv litt fersk parmesan over ogmed fersk pesto. Ha i friske urtene, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje ogparmesan i en blender (eller stavmikser) og kjør alt til en jevn og tykk pesto
Pasta med aspargespesto og kylling

Pasta med aspargespesto og kylling

Ha så aspargesene (men spar på noen aspargestopper), pinjekjerner, parmesan, basilikum, hvitløksfedd, salt, olje, saft fra sitron og lime i en blender eller stavmikser og blend til du har en glatt pesto
Pasta med kikerter og chili

Pasta med kikerter og chili

Tilsett oppkuttet blomkål og la det bli litt brunt, deretter asparges, tomat og kikerter. Rød pestoog fløte gir en veldig fyldig og god smak til sausen, og kombinasjonen av grønnsaker og kikerter er skikkelig godt til