Andebryst stjerneanis oppskrifter

Helstekt and

Helstekt and

Dersom man ønsker den klassiske røde andebrystet må man skjære bryststykkene av helt i starten og steke dem ved siden av
Slider med and

Slider med and

Skjær striper på skinnsiden av andebrystet og gni inn krydder og salt. Brun brystet med skinnsiden ned i en gryte med litt olje
Andebryst med granateple

Andebryst med granateple

Rut fettsiden og gni begge sidene inn med salt, pepper og litt malt stjerneanis. Anrett hver tallerken med en potetform, grønne bønner, andebryst i skiver og litt av den gode granateplesausen
Andebryst med pærer og neper

Andebryst med pærer og neper

Ha i vin, sukker, timian, korianderfrø og stjerneanis, og kok opp. Legg andebrystene med skinnsiden opp på et skjærebrett

Stekt andebryst med krydret plommesaus

I kveld har jeg laget stekt andebryst med gulrotpurè, saltbakte poteter, og krydret plommesaus. Siden det er mye smak i andebrystet og sausen, så er tilbehøret balansert til så det ikke blir alt for mye smaker som overdøver andebrystet
Oppskrift: Peking Duck av andebryst

Oppskrift: Peking Duck av andebryst

Det gjør omtrent hele smaken, man kan sikkert lage det selv av stjerneanis, nellik, fennikel, kanel og schizuan pepper, men jeg hadde ihvertfall ikke alt det

Andebryst  . eks ruccolasalat på asjetten Legg på søtpotet, løken og andebrystet.  © Laila Helene Andebryst

Charls’ julemeny anno 2011

Andebryst fungerer utmerket sammen med det klassiske juletilbehøret. Jeg gjør nesten på samme måte som når jeg lager tradisjonell rødkål, men jeg bruker litt julekrydder (stjerneanis, kanel, nellik) som jeg trekker ut i eddik (se bildet under), sukker, solbærsaft og litt rødvin og koker kålen i dette til den er ordentlig god og mør

Stekt and med krydret honningsaus

* 2 andebryst. * 1/5 teskje stjerneanis. 2 andebryst. 1/5 teskje stjerneanis. I min evige utfordring til å en gang prøve å lage alt av mat, har vi nå kommet til and

Kinesiske andegafler

Ha i andebrystet og la det surre forsiktig i 6 minutter på hver side. 2 hele stjerneanis. (12 stk. ). Ha marinadeingrediensene i en liten teflonpanne

Kinesiske andegafler

Ha i andebrystet og la det surre forsiktig i 6 minutter på hver side. 2 hele stjerneanis. Ha marinadeingrediensene i en liten teflonpanne