¼ ts malt stjerneanis. Dagens oppskrift er ikke hverdagsmat- det er krydderstekt andebryst som kanskje egner seg best i festlige anledninger eller til helgekosen
And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Rut fettsiden og gni begge sidene inn med salt, pepper og litt malt stjerneanis. Anrett hver tallerken med en potetform, grønne bønner, andebryst i skiver og litt av den gode granateplesausen
I kveld har jeg laget stekt andebryst med gulrotpurè, saltbakte poteter, og krydret plommesaus. Siden det er mye smak i andebrystet og sausen, så er tilbehøret balansert til så det ikke blir alt for mye smaker som overdøver andebrystet
Det gjør omtrent hele smaken, man kan sikkert lage det selv av stjerneanis, nellik, fennikel, kanel og schizuan pepper, men jeg hadde ihvertfall ikke alt det
Spesiellinor - standuper, ingeniør, blogger og jente!
Andebryst fungerer utmerket sammen med det klassiske juletilbehøret. Jeg gjør nesten på samme måte som når jeg lager tradisjonell rødkål, men jeg bruker litt julekrydder (stjerneanis, kanel, nellik) som jeg trekker ut i eddik (se bildet under), sukker, solbærsaft og litt rødvin og koker kålen i dette til den er ordentlig god og mør
* 2 andebryst. * 1/5 teskje stjerneanis. 2 andebryst. 1/5 teskje stjerneanis. I min evige utfordring til å en gang prøve å lage alt av mat, har vi nå kommet til and