Endelig har jeg funnet fram til en favorittoppskrift på and, og det var virkelig på tide. Det er spesielt de nydelige pære- og honningpotetene som tilfører andebrystet noe nytt, for selve brystet lages i grunnen på samme måte hver gang
Og vi fant på en oppskrift med rotpure, rødkål og en søtlig portvinsaus med rosiner som tilbehør. Og tro det eller ei, jammen fant jeg to flotte andebryst fra Gårdsand, som jeg faktisk fikk tak i på tilbud
Andebryst med tilbehør. Del charlottløken i to og la hvitløken være heleSkrell rotgrønnsakene og del de i tilnærmet store biterHa alle grønnsakene i en ildfast form og tilsett olivenolje, honning, kyllingkraft og sitronsaft
Kutt da med et diamantmønster, som du ville ha gjort med andebryst. I denne retten har jeg valgt å servere lammet sammen med rotgrønnsaker, honning- og soyaglasert rosenkål, pommes frites de julienne og en sjalott-og sennepsaus med ekstra piff
Der er andebryst noe av det billigste og mest tilgjengelige i frysedisken rett over grensen. Som sagt er dette en meget velansett og perfeksjonert kinesisk oppskrift