Lager du for eksempel en stor porsjon albondigas – spanskekjøttboller, kan det i tillegg til å bli en krydret og heftig tapaskveld, også bli en italiensk aften med en deilig bolognesesaus til pastaen
albondigas (spanske, små kjøttboller) eller lag små, krydede kjøttkaker selv av 1/2 pk. albondigas (spanske, små kjøttboller) eller lag små, krydede kjøttkaker selv av 1/2 pk kjøttdeig
Kjøttboller i bolognese sausen kan fint brukes i stedet for spanskekjøttboller (Albondigas). For eksempel stekt karbonadedeig, kjøttboller eller grovhakket svinekoteletter
Tapas kommer fra det spanske ordet tapar som betyr å "dekke over" eller "dekke til". kjøttboller. Form små kjøttboller som stekes i overmiddels varme i halvparten av oljen og legg de på et fat
Menyen til 6 damer bestod av- Albondigas (spanskekjøttboller i tomatsaus)- Focaccia med oliven og soltørkede tomater- Salte mandler- Saltkokte poteter- Hjemmelaget aïoli- Chorizo (kjøpes ferdig, varmes)- Bacondadler (16 stk)- Serranoskinke- Manchego- Cantaloupemelon- Marinerte artisjokker (ferdigkjøpt og ikke verdt pengene)Manchego, cantaloupemelon, serranoskinkeDet ble mer enn nok mat til at Alex fikk middag også, så antar at porsjonene holder til 7-8 stk også. AlbondigasAlbondigasKjøttbollene (alá Stiansen)400 g karbonadedeig1 ss hvetemel 2 egg0,75 dl vann1 ts rosmarin1 ts timian1 fedd hvitløk, finhakket1 ss salt1 ss chili u
kroketter, tortilla, albondigas (kjøttboller), gambas (reker) og grillede grønnsaker. Mine klare favoritter er de gode spanske skinkene og manchego osten
Kjøttboller med tomatsaus, også kaldt albondigasOppskrift. kjøttdeigsalt og pepperfetaost, mostfinhakket chorizopølseegglitt hvetemel eller brødraspBland alt i hop og form de til små kjøttboller