Akrylamid i all potetgull oppskrifter

Her er mitt akrylamid-svar fra Sørlandschips

Ny forskningviser også at man kan steke akrylamidfritt ved å behandle potetene med melkesyrebakterier, men produsentene har ennå ikke fått noe påbud fra myndighetene og sitter derfor enda på gjerdet og gjør som de alltid har gjort

Nei, det er ikke nødvendigvis dyrere med sunnere mat!

Itillegg har mange potetgull- og pommes frites-produkter et høyt innhold av akrylamid, et stoff som mistenkes for å være kreftfremkallende og som i større mengder kan skade for eksempel nervesystemet og fosterutvikling
Plantainchips

Plantainchips

Alle de tre fargene har ulike bruksområder avhengig av hvordan du liker å spise dem. Plantainchips er veldig enkel å lage og et kjempegodt (og ikkeminst MYE sunnere) alternativtilpotetgull eller andre typer chips
Riktig varmebehandling av mat- hvorfor er det viktig for helsa?

Riktig varmebehandling av mat- hvorfor er det viktig for helsa?

Med andre ord er grovbrød mer kreftfremkallende enn fint brød, med tanke på akrylamid. Når man ser at de mest akrylamidrike matvarene er brød, knekkebrød, chips, potetgull, kaffe og kjeks- så er det enkelt å tenke seg hvor mange som har interesser å beskytte og derfor hevder at det er hysterisk å være bekymret for akrylamidi maten
Riktig varmebehandling av mat- hvorfor er det viktig for helsa?

Riktig varmebehandling av mat- hvorfor er det viktig for helsa?

Med andre ord er grovbrød mer kreftfremkallende enn fint brød, med tanke på akrylamid. Når man ser at de mest akrylamidrike matvarene er brød, knekkebrød, chips, potetgull, kaffe og kjeks- så er det enkelt å tenke seg hvor mange som har interesser å beskytte og derfor hevder at det er hysterisk å være bekymret for akrylamidi maten