Akevitt oppskrifter

Rørte tyttebær med akevitt

Rørte tyttebær med akevitt

Når jeg lager rørte tyttebær lager jeg halvparten med en «dæsj» akevitt. Tilsett akevitten og bland. ca 1 dl akevitt. ca 1 dl akevitt
Juleflipp med akevitt.

Juleflipp med akevitt.

Juleflipp med akevitt. Og så sitter du igjen med en lett akevittsmak mot slutten, sier den kreative bartenderen
Kryddersild

Kryddersild

Du kan lage andre varianter av kryddersild ved å bruke strimlet fennikel, gul løk, gulrot, purre, paprika, tørket tranebær, laurbærblader, nellikspiker, stjerneanis, akevitt, cognac, timian osv
Hvit gløgg

Hvit gløgg

3 dl akevitt. 3 dl akevitt. Denne gløggen er etter oppskrift fra Mats Bunæs – og den anbefaler Superkokken på det varmeste
Rakfisk

Rakfisk

øl og akevitt.  Rakfisk er enkelt å servere.  Rakfisk. pr person. 250-300 g rakfisk . 3-4 kokte mandelpoteter. 1/4 rødløk
Juledrammen

Juledrammen

Hedebogårds kreuter bitterDen andre blandingen jeg prøvde var en oppskrift jeg fant på brygge-forumet ssom visstnok er en oppskrift etter Rolf Øvrum, fra boken "Akevitt av egen avl"
Krumkake skåler med mangokrem

Krumkake skåler med mangokrem

Det er jo snart jul og jeg var nylig på Akevittsmaking med Arcus, så da tenkte jeg lage en variant av bakst med deilig Gilde juleaquavit
Kokt tunge, til ære for verdens beste Tore!

Kokt tunge, til ære for verdens beste Tore!

Det er mulig vi må ha en akevitt i hver fot den dagen. Vi har nettopp hjemmeslaktet 5 vakre griser, som har levd livets glade dager på andre siden av åsen fra der vi bor
Lutefisk 2014

Lutefisk 2014

Tradisjonelt serveres øl og akevitt til lutefisk. Norskere julemat enn lutefisk finner du kanskje ikke
Svineribbe

Svineribbe

øl og akevitt.  Svineribbe er favoritten på Julaften for 6 av 10, også hos oss.  Svineribbe. Beregn 400- 500 g ribbe per person(voksne)
Julens mat - rakfisk

Julens mat - rakfisk

Juleøl og akevitt. På fredag mens jeg var ute og spiste gresk mat etter den fantastisk fine kirkekonsertenså spiste samboern noe han liker veldig godt, nemlig rakfisk
På tide med julesilden.

På tide med julesilden.

Og hva er vel mer jul enn sild, øl og akevitt. Fars akevittsild. Da akevitt er en del av det å spise sild i julen, så hvorfor ikke bruke den i silda også