Aioli med eggehvite oppskrifter

Eggehvite wrap:)

Eggehvite wrap:)

)Inni ha ej salat, litt av hjemmelaget aiolien og ost å skinke. 4 eggehviter som piskes stivt, nesten som marengsTilsett det du vil av krydder, ej brukte chilli og oregano. 4 eggehviter
Hjemmelaget aioli

Hjemmelaget aioli

Bruk en hvitløkspresse eller finhakk hvitløken å ha den i majonesen, smak til med caianepepper og eventuelt mer salt, pepper

Gjesteblogg; Aïoli!

Ragnhild er en person for sin aioli – og vi er begge skjønt enige om at du kan bruke eggehvitene du får til overs på denne fritata-omelett-tingen for eksempel
Saltbakt laks

Saltbakt laks

Prøv smørdampet nykål og aioli, eller nypoteter og smeltet smør med hakket kokt egg. Legg sitronskiver og hakket purre og persille i buken på fiskenBland eggehvitermed salt og tilsett vann
Sunn rullekake

Sunn rullekake

spar på eggeplommene, de kan blant annet brukes til å lage vaniljesaus eller aioli. Bland et helt egg og en eggehvite sammen med en skvett melk, bakepro, kokosmel, sukrinmelis, xanthan gum og stevia – du kan gjerne bruke en vanlig gaffel til dette da det ikke skal piskes noe særlig
Aioli på eggehviter

Aioli på eggehviter

Noen triks har jeg imidlertid lært meg (tror jeg) for å lykkes medaioli. Noen lager den med hele egg, andre med eggeplommer, men det finnes også dem som bruker eggehviter
Aioli

Aioli

Ha ett egg pluss en eggeplomme sammen med hvitløksfedd, hvitvinseddik og sennep i en bolle. Smak til med sitron, havsalt og nykvernet pepper
Rask, sunn sjokolademousse

Rask, sunn sjokolademousse

Hjemmelaget maiones eller aioli. Begynn med å piske eggehvitene, helst sammen med sukrin+ eller annen romoppfyllende søtning
Tapas til mange - forberedelser

Tapas til mange - forberedelser

All eggehviten du får til overs etter bare å ha brukt eggeplommen i aiolien - lager du pavlova bunner av - eller verdens beste

Vegetartallerken og kokosboller

Aioli – eller hvitløksmajones som det heter på godt norsk, er veldig lettvint å lage om du har en stavmikser
Dobbelpanert torskefilet med pepperrot

Dobbelpanert torskefilet med pepperrot

Her steker vi fisken med tradisjonelle dobbelpanering og spicy aiolimed hvitløk og pepperrot. Prøv en klype finrevet pepperrot i aioli og det tar den til nye høyder

OPPSKRIFTEN TIL SUNNERE KYLLINGKEBAB

Videre kutter man opp ønsket salat og jeg serverte retten med hjemmelaget aioli. Man starter med å skille eggeplommen og eggehviten, og tar vare på dem i hver sin bolle
Det som blir igjen

Det som blir igjen

Med to små egghviter som var tilovers fra aiolien. Etter aiolimåltidet her forrige kvelden, sto egghvitene igjen
Schmokk

Schmokk

Spar eggeplommen som blir igjen til å lage majones/aioli, bernaise eller kanskje vaniljesaus. Selve skivene lager du lett med disse ingrediensene

Aioli 1

Smak til med salt og sitronsaft. Kjør eggehvite og hvitløk sammen i en hurtigmikser. Aiolien skal bli tykk og luftig

Hjemmelaget aioli

Jeg skal her prøve så godt jeg kan å hjelpe deg steg for steg til hvordan du kan lykkes medaiolien din