225 ml om til dl oppskrifter

Myten om Lam Kleftiko

Myten om Lam Kleftiko

De kjempet om dagen, og trakk seg tilbaketil sitt skjulested om kvelden. Lam Kleftiko stammer fra en legende om soldater i fjellene på Kreta
Om høner kraftkoking og billig, sunn mat!

Om høner kraftkoking og billig, sunn mat!

Kanskje fordi hønsefrikase var noe som hørte til sjeldenheten. Lørdag ettermiddag hang jeg over frysedisken på Meny og lurte på hva jeg kunne diske opp med til middag
Om løvetann, parfaitar & aronia

Om løvetann, parfaitar & aronia

Vêret her på Bryne har nemleg vore kokande. Og når det kjem til dessertar, stolar eg på franskmenn tvers gjennom
Tips om å bruke overbrygget kombucha!

Tips om å bruke overbrygget kombucha!

Denne kommer fra de flinke folkene på Cultures for Health der jeg tidligere har skaffet meg både kefirkorn, kombucha mødre, yoghurt kulturer, surdeigsstarter og utstyr til hjemmelaget oster
Draumen om rosa roastbiff

Draumen om rosa roastbiff

Denne gamle kokemåten er så synonym med England og engelskmenn, at franskmennene berre kallar sine naboar for «les Rosbifs»
Noe om hjemmebrygging.

Noe om hjemmebrygging.

Alt fra malt, humle, gjær til kopper og kar. Her finnes også svar på de fleste ølrelaterte spørsmål – alt fra hvordan en kommer i gang med hjemmebrygging til hvordan en behandler gjærkulturen på beste måte
Fem om dagen - i en klassisk kjøttsaus

Fem om dagen - i en klassisk kjøttsaus

Blend til en glatt tomatsaus. Stek først løk og gullrøtter til løken blir blank. Hell kalde tomater på boks i en blender sammen med grønnsakene
Om bagels og andre underfundigheter

Om bagels og andre underfundigheter

Del deigen i passe emner, og rull dem til boller, som du former til "hull med deig omkring" (se mine "flotte" illustrasjoner nedenfor)
Èn om dagen

Èn om dagen

Jeg er ofte på jakt etter en liten søtsak til espressoen, og biscotti er et perfekt valg. Del mandlene – forsøk helst å dele de på langs slik du få pene snittflater
Agurknytt om laksen

Agurknytt om laksen

Østers ble imidlertid for vanskelig å få tak i, så jeg droppet denne og tilførte lodderogn som element i retten istedenfor
5 om dagen lasagne uten pasta

5 om dagen lasagne uten pasta

Kok poteter og pastinakk til de er møre. Ta i kikerter, tomater og spinat og la det småkoke. Dette skal bli mos til "lokket"

"5 om dagen ++" i en tacosalat!

Har alltid vært veldig trofast til tacolefser og shell. 5 stekte sjampinjong i skiver 2 steke løk 1 pk karbonadeig med tacokrydder5 tomat1 boks ananas1 boks mais2 paprika Salat 2-3 advocado Tilbehør. 5 tomat
Snakk om fest :)

Snakk om fest :)

Du kan sikkert bruke vanlig kakaopulver, men anbefaler raw kakaopulver,det er mye sunnere,mer næringsrikt og er ikke tilsatt noe)
OM PØLSE OG SÅNT NOE.

OM PØLSE OG SÅNT NOE.

Den er typisk brukt som forbedrer, tilbehør eller for å forsterke vanlig mat. Det store spørsmålet blir, hvilket tilbehør kan man ha når man ikke skal bruke sennep og/eller ketchup
Eple- og trøffelpølse

Eple- og trøffelpølse

Tilsett epler og rør om. Tilsett svinekjøtt og spekk i en stor bolle. ag til 15 cm lange pølser, knytt og kutt av endene. 10 ml trøffelolje