Her er et lite knippe som nå pynter opp kjøkkenbordet - til å ha under kaffikoppen eller glasset. Helt i starten på 1980-tallet hekla jeg noe som jeg fikk ideen fra da jeg gikk hjem fra skolen en høstdag
Vi dekket på med to langbord og pynten har vi hatt klar i god tid. Her i huset er det også tradisjon å pynte med gaver og ting vi fikk ved barnas fødsel
Pga noen hektiske dager med sykdom på Lillebror (hunden vår) dagene før jul fikk jeg ikke gjort alt jeg hadde planlagt, jeg skulle blant annet lage bordkort og pynte litt bedre, men det ble som det ble - og jeg er fornøyd med pynten
Hvert av bordene var pyntet med en "luftballong-dekorasjon" jeg fyllte en blomsterpotte med rosa roser med en minielefant oppi og festet en ballong fyllt med helium i hvitt tyll
Nanbrød 2017-07-27 17. Du trenger 1,5 dl vann 1 ss melk 1 ss naturell yoghurt 1 lite egg, lett pisket sammen 220 gram hvetemel 40 gram sammalt hvete finmalt 1/2 ss tørr gjær 1/2 ss sukker 1 ts salt 2-3 ss smør og 2 hvitløksfedd til å smøre på nybakte nanbrød Valgfri topping eks parmesanskinke, ost, pepperoni, skinke. Tilsett gjærblandingen og bland godt i 30 sekunder tilsett vann litt og litt mens du blander, fortsett til deigen blir en ball og er litt klissete og ta på Ha deigen over på et melete bord og kna lett i sammen mens du former den til en ball. Ha deigen på bordet og del den i 5 like store deler, bruk så mye mel som trengs for at de ikke skal klistre seg til fingrene dine
Du har nå et flott bord stappfullt av lekre råvarer – ganske artig å skue ut over. Skall, hoder rogn dekker du med vann og koker kraft, etter 20 min siler du over i kraftkasserollen. kan du også ta med 10-20 rå scampi (gjerne frosne som du har tint), freses med skallet på i stekepanna i olje – jeg blander oliven- og rapsolje for steking. Det hele koker du under lokk 20-30 minutt, til risen er passe myk og krafta absorbert. Skall, hoder rogn dekker du med vann og koker kraft, etter 20 min siler du over i kraftkasserollen