Oppsummering av vårens PaleoChallenge kommer ila et par dager. Ett eller annet sted på veien så har det skjedd noe med hodet mitt og min innstilling til kosthold
Jeg har bestemt meg for å kjøre en Paleochallenge etter å ha vært på Høstkonferansen med (nye) og gamle venninner, kollega fra både Kostholdsdamene og Helsesnappen ❤
eks lage pannekaker medpaleomat) ikke er lov under en challenge. -) Hvordan man velger å gjennomføre challengenmed tanke på tilberedning er opp til en selv
En skive bananbrød med smør og mandelsmør som pålegg. Paleo arme riddere. Var i møte og spiste lunsj med en kunde…det ble for dumt å dra opp telefonen og knipse bilde av maten min…Det var ingenting på lunsjbordet jeg kunne spise (les
Paleo- eller steinalderkosthold tar utgangspunktet i dietten som våre forfedre spiste for ca 2 000 000 år i den paleolitiske perioden. Perioden tok slutt for omlag 10 000 år siden da det moderne jordbruket fikk sitt inntog i verden og mennesket begynte å spise korn
Hvordan går det med din PaleoChallenge. For meg er det ikke voldsomme endringer foruten at jeg også har kuttet ut grove korn for å se om det kan være noe av årsaken til ubalansen i kroppen min, men for Espen som har kantine med alt fra a til å så har det nok vært en litt tøffere periode
Jeg satte i gang med en strikt challenge denne gangen først og fremst for å se hvilken virkning det ville ha på huden min, men jeg hadde også en bestemt formening om at jeg kom til å føle meg helt fantastisk bare jeg spiste alle de rette tingene og «strammet inn»
Savner også litt ost til dette, men tommelen opp – vi er fortsatt en del av paleochallenge. Dag 4 på paleochallenge, og jeg har tatt bilder av alle dagens måltider så langt (ikke så vanskelig når det bare er to) og oppdatering om resten av dagen kommer etter hvert. 002 kokte egg, sprøstekt bacon, sopp, avokado, eple med kanel, kaffi og litt salat til (som ikke ble med på bildet). 00 Et eple mens vi ventet på middagen (min hærlige svigermor lagde middag til oss, fint med sånne som tar hensyn til våre spesielle «matvaner») Så var vi også på en liten sykkeltur, ca 30 min – fint tidsfordriv når man venter på noe godt og er sulten Middag kl 14. 00Fårikål med litt ekstra grønnsaker (kålrot og gulrot)Og en kopp kaffi etter middagen
Jeg skal ikke snakke noe om kalorier, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler, for det har jeg ikke peiling på, jeg skal kun snakke om min opplevelse av dette forsøket og hva det har gjort med meg
Takk for så mange støttende kommentarer, utrolig gøy at så mange er med/blirmed på denne utfordringen, også tusen takk til Cecilie bak bloggen fristende lavkarbo som har skrevet innlegg om meg, og guidet så mange nye lesere til siden min
I dag har jeg med to kokte egg og en tomat til «mellommåltid» om jeg kjenner behov for det. Når challengen er over vil jeg introdusere noen nye matvarer, men beholde fokuset på ren og naturlig mat Tar mye bilder av maten, men ikke alltid jeg lager egne innlegg om hvert måltid