Torsk, laks, ørret, sei, krabber og hummere har stirret skrekkslagne på meg, minutter etter at de mistet kontakt med tang- og tareskogen, til fordel for en kjele med kokende sjøvann
Sjøørret, fjellaure, røye og makrell er også nydelige å tilberede på samme måte. Vakre Vansjø med strålende solskinn og bålkos med bølgeskvulp på kanten av svaberget gjør jo også noe med totalopplevelsen
Han tok imot oss med eit fast handtrykk på tunet, og losa oss gjennom kvelden med små og store smaksminne og anekdotar både ved bålet ute og seinare inne
Én av fiskeartene må være ørret. Tenne bål med bjørkenever eller annet opptenningsmateriale du finner ute, på tre forskjellige turer, én av dem i regnvær
Salt og pepre på utsiden. Legg dillstilkene på fisken og pakk den godt i folie. Pakk inn ørreten med dill, finstrimlet løk og 4 ss Dijon-sennep. Legg fisken på grillen eller i bålet og la den bake i 20 min