Gulrotkake laget av fullkorn surdeigsbase med topping som magen blir glad av!
Fra jord til bord
Fra jord til bord
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Trinn 1 (må skje 12 timer før trinn 2)
  • 4 dl spelt fullkorn, jeg bruker økologisk gammel spelttype fra Sigdal kornmølle
  • 2 dl vann, gjerne renset
  • 1 ss surdeigsstarter
  • Bland sammen i en skål med tett lokk elle et fuktig klede over. La stå i 12 timer og gjære til du ser at massen har boblet seg opp og hevet.
  • Trinn 2 (dette gjør du når du venter på at stekeovnen skal bli varm)
  • 200 gram ekte smør
  • 200 gram kokosblomstsukker eller rårørsukker
  • 4 egg 250 gram gulrøtter (halvparten finraspet og resten grovraspet)
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)
  • 3 ts natron

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.