Den klassiske bruschettaen, det ristede brødet, toppes gjerne medtomatsalsa, salt & pepper. Stekt i olivenolje på panne, påsmørt en god pesto, litt ruccola og avokado med italiensk spekeskinke (Prosciutto) på toppen
Tilsett salt og pepper og knus bønnene med en gaffel til en grov masse. Det å bruke soyabønner blir stadig mer populært i Norge og det er ikke så rart for de er proppfulle av mange gode næringsstoffer
I Italia får man bruschetta som en liten forrett mens man venter på middagen, den består av et stykke ristet brød med noe oppå - det kan være veldig forskjellig, alt etter hva man har i huset
Bland alt sammen og smak til med olivenolje, sitron, sukker, salt og pepper. Hvis du har smakt hjemmelaga salsa, så vet du at den ikke kan sammenlignes med den du kjøper ferdig på glass
Og så har man bruschetta ( [bruˈsketta]), da, som jeg skal dele oppskriften på her. Originalen består av ristet brød med tomat og spekeskinke, men i min variant har tomaten i seg selv erstattet brødet
Grillet brød med olivenolje og stekt sopp – som kveldssnack eller forrett. Varm opp olivenolje i en kasserolle, tilsett løk og la den surre til den er gylden
Hvis du er så heldig å kjenne en sopplukker som kan skaffe steinsopp, må du skjære steinsoppen i gode skiver og steke den i halvparten olje og halvparten smør, kanskje med litt hvitløk, krydre med salt og pepper, litt hakket persille og legge et par skiver på hver brødskive
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.