Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 16 Oppskrifter
Mine Favoritter

Hakkasteik (Sogn og Fjordane)

I Hardanger, der denne retten stammer fra, kalles den også "brurasteik" fordi den gjerne serveres som bryllupskost til frokost eller kveldsmat
Røkelaks på aspargesseng med mousselinesaus

Røkelaks på aspargesseng med mousselinesaus

Her er en supergod lakserett som kan brukes til en deilig lunsj, en forrett eller kveldsrett, og med litt salat eller noen kalde potetskiver kan dette være en enkel middagsrett
Flatbiff av hjort

Flatbiff av hjort

På julemarkedet i Spikersuppa i Oslo var jeg heldig og fant en fin flatbiff av Hjort fra Breheimen Mat i Sjåk
Supergod foccacia i langpanne

Supergod foccacia i langpanne

Foccaciadeig. 1 kg hvetemel. 1/2 pakke tørrgjær. 2 ts honning. 1 ss sukker. 1 ss salt. Ca 9 dl lunket vann. Om du sikter hvetemelet blir brødet enda luftigere
Rødvinsmarinert roastbiff

Rødvinsmarinert roastbiff

Roastbiff er noe som mange både forventer er på et koldtbord og som man også forsyner seg godt av. Jeg har denne gang valgt en variant der jeg først lot kjøttstykket ligge i en kulturmelk- og rødvinsmarinade i flere timer
Sjøfolk, Roastbiff og blod.

Sjøfolk, Roastbiff og blod.

Det var farfar som introduserte meg til hvordan man skal lage Jeg kjente godt til retten, det er en klassiker på gode sandwicher, eller viss du vil bli veldig fin på det snitter
Innbakt scampi med sweet chili

Innbakt scampi med sweet chili

En av favorittene mine på kina restaurant "innbakt/frityrstekt scampi". Oppskrift til tempurarøret finner du her
Forrett: Kamskjell med soyasmørsaus...

Forrett: Kamskjell med soyasmørsaus...

I dag spurte en av mine kolleger, la oss kalle han "Tom". Jeg har vært så heldig å få begynne på en spennende stilling hos en av Norges største råvareimportører
Varm bjørnebærsaus med is

Varm bjørnebærsaus med is

Til dessert i dag ble det varm bjørnebærsaus sammen med "easy" vanilje- og jordbæris fra hennig olsen
Festmat til 13

Festmat til 13

På fredag var vi så heldige å få lov til å være hobbykokker for et flott selskap på 13 personer. Vi ønsket å gi dem en god matopplevelse
Spist er spist

Spist er spist

Jeg fikk en hjortestek av tanta mi til bursdagen min i januar, og for en tid siden fant jeg ut at den hadde ligget i fryseren på overtid, og inviterte noen venner over på søndagsmiddag
Hjortegryte...

Hjortegryte...

En deilig viltgryte med sopp og tyttebær. Jeg var så heldig å ha selvplukket både sopp og tyttebær i fryseboksen, og det var virkelig godt sammen med hjortekjøttet
Villsvinstek med hasselbackpoteter

Villsvinstek med hasselbackpoteter

til 6 personer. 1,2 kg villsvin. NB. På grunn av faren for trikiner må kjøttet fryses (-20° i 2 uker) og/eller gjennomstekes ved at det får en kjernetemperatur på mer enn 68°