Remembering those fabulous retro recipes
Remembering those fabulous retro recipes
Desserter

Desserter

Karamellpudding

Karamellpudding

En tradisjonell og veldig god dessert. Denne må lages en dag i forveien. Ingredienser. - 5 dl kremfløte- 5 dl matfløte- 100 gr sukker- 2 vaniljestenger- 8 egg- 16 ss sukker til formen- pisket krem og revet appelsinskall til servering
Jordbær- og rabarbrakompott med krem

Jordbær- og rabarbrakompott med krem

Eg hadde planar om å servere jordbær med fløte på til dessert i dag, men så hadde ein tenåring vore innom og gått til åtak på jordbærkurven, så det var berre halvparten igjen
Pineapple Mousse / Ananasfromasj

Pineapple Mousse / Ananasfromasj

A recipe from “Dreyers Kokebok I Farger” (Dreyer’s Cook Book In Colours) published by Dreyer in 1968
Raisin Cocoanut Pudding & Brown Betty

Raisin Cocoanut Pudding & Brown Betty

Recipes from “Recipes With Raisins” (Oppskrifter Med Rosiner) published by Sun Maid in the 1920s. See this and lots other delicious recipes here
Rabarbrasaft...

Rabarbrasaft...

Rabarbrasaft har jeg aldri laget før, men dette ble virkelig godt, så nå blir det safting til vinteren
Panna Cotta

Panna Cotta

Nydelig italiensk dessert med masse smak av vanilje. Dette trenger du til 4 porsjoner. 1 vaniljestang. 5 dl kremfløte

Desserttips: Kesamlapper

Oppskriftet er hentet fra bloggen til Marita Cecilie. Du trenger. 1 boks kesam (Mager eller vanlig). 3 egg
Rabarbradessert

Rabarbradessert

Min vesle rabarbra som eg arva etter mormor ga meg 525 gram med stilkar i år. Det er kanskje ikkje mykje å skryte av, men det vesle som eg fekk måtte eg no bruke til noko
Champagnedessert.

Champagnedessert.

Hvorfor skal alltid det gode serveres de to siste dagene i uken. Det er vel heller første dagen på en lang arbeidsuke man behøver en oppmuntring

Brimis Moltedessert

1. Ta 2 dl av vinen og gi den et raskt oppkok. Trekk kjelen til side, og legg romtemperert molte oppi vinen
Søndags dessert

Søndags dessert

Mandelkjernepudding. 3 dl kremfløte5 dl helmelk1 dl sukker75 maisstivelse2 stk egg75 g skålede hakkede mandler2-3 dråper mandelessensBland fløte og maisstivelse og la det få et oppkok under konstant omrøring