Martin Michalsens BarB-Q spareribs
Jons Matblogg
Jons Matblogg
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 2 1 vurderinger

Ingredienser

  • 2,5 dl vann, 0,5 dl 7% eddik, 1 dl sitronsaft, 2,5 dl tomatketsjup, 1 ts salt og 2 ts chilipulver. Bland alt og kok det i 30 minutter Kok såpass kraftig at den reduseres og tykner noe. Sett den av plata og la den kjølne minst 15 minutt Smør så godt med saus på begge sider av spareribsene, bruk ca 1/3 av all sausen, legg dem på rist og sett inn i midten i varm stekeovn i 30 minutt, 250-275 grader, over/undervarme. Sett ei panne med litt vann under så du får litt fuktighet og unngår at saus og fett drypper og brenner seg fast i bunnen av ovnen. Pass på under stekingen at det ikke blir tørt, men heller ikke er for mye vann.
  • 15 minutt Smør på en ny
  • 1/3 av sausen og varm kjøttet opp noe
  • 50 g smør, la det kjølne litt og hakk og bland i 1-2 fed hvitløk og grønne urter. Jeg hadde denne dagen estragon, basilikum og gressløk, ta det du har. (NB: Bildet viser mengde til to personer) Jeg tok også i litt raspet sitronskall. Ha i 2 ss vann og rør det sammen med 2 egg Salt og pepre. Bland alt sammen i ei passende smurt ildfastform og sett formen midt i stekeovnen i 30 minutt med 200 grader over/undervarme. Den ble søtlig som ventet og helt OK til denne maten: Ganske lekker også når du skjærer den i «kakestykker»:

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.