2,5 dl
vann, 0,5 dl 7% eddik, 1 dl sitronsaft, 2,5 dl tomatketsjup, 1 ts salt og 2 ts chilipulver. Bland alt og kok det i 30 minutter Kok såpass kraftig at den reduseres og tykner noe. Sett den av plata og la den kjølne minst 15 minutt Smør så godt med saus på begge sider av spareribsene, bruk ca 1/3 av all sausen, legg dem på rist og sett inn i midten i varm stekeovn i 30 minutt, 250-275 grader, over/undervarme. Sett ei panne med litt vann under så du får litt fuktighet og unngår at saus og fett drypper og brenner seg fast i bunnen av ovnen. Pass på under stekingen at det ikke blir tørt, men heller ikke er for mye vann.
15 minutt
Smør på en ny
1/3 av
sausen og varm kjøttet opp noe
50 g
smør, la det kjølne litt og hakk og bland i 1-2 fed hvitløk og grønne urter. Jeg hadde denne dagen estragon, basilikum og gressløk, ta det du har. (NB: Bildet viser mengde til to personer) Jeg tok også i litt raspet sitronskall. Ha i 2 ss vann og rør det sammen med 2 egg Salt og pepre. Bland alt sammen i ei passende smurt ildfastform og sett formen midt i stekeovnen i 30 minutt med 200 grader over/undervarme. Den ble søtlig som ventet og helt OK til denne maten: Ganske lekker også når du skjærer den i «kakestykker»:
Fantastiske grillede spareribs er sommermat på sitt aller beste. 2 personer800 gr spareribs. Bland ingrediensene til marinadenLegg spareribsene i marinaden og la de godgjøre seg i minst 1 time i kjøleskapet, men gjerne over natten dersom du har tidLegg kjøttet i en ildfast form dekket med lokk eller folie i ovnen på 200 grader i en timeAvslutt med å grille kjøttet i et par minutter på hver side for å få den siste finishen. 800 gr spareribs
Mør og supersaftig «konge spareribs», som Jens Eide kaller den. Pensle Spareribs med bbq-saus og legg på bakepapir sammen med maiskolbe og formen med båtpoteter
Spareribs er noe av det beste jeg vet, særlig med epletzatziki og maispure. Vi bruker bakt potet eller potetsalat sammen med epletzatziki og maispure til spareribs, men det er jo en smakssak
Her er en oppskrift jeg testet ut etter tips fra personlig trener Martin Norum. ) Stor mulighet for at jeg skriver 1-2 treningssaker med Martin i løpet av uka også
Permanent lenke Martine - 25. 25. 05. 2017. Hei dere. Etter noen travle dager er det deilig med en langhelg, som jeg håper blir fylt med solskinn her i Oslo
Mitt første møte med amerikanske pannekaker var hos min fetter Ronny og hans to kamerater Jon Rasmus og Ole Martin, etter å ha godt skole i USA hadde de fått opp øynene for denne syndefulle herligheten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.