Og jeg måtte selvsagt prøve å lage de glutenfrie. Etter å ha bakt glutenfritt en stund, skjønner jeg at glutenfrie deiger trenger smak og krydder for å bli god
Idag skal du få en sunnifisert variant som er glutenfri, vegansk og sukkerfrie. 120g havremel (eller malte glutenfrie havregryn). 120g havremel (eller malte glutenfrie havregryn)
I går begynte jeg å teste ut lefsebaking. Selv er jeg veldig begeistret for hjemmelagede lomper eller potetkaker, men har liksom aldri utviklet disse noe utover poteter, ulike melsorter og salt
Da var de i box, veldig gode, så gode at jeg serverer resten av familien denne glutenfrie varianten. Julebaksten er igang og brune pinner er en av favorittene blandt de tørre kakene
200 gr mel (jeg brukte Toro glutenfri kakemix). 200 gr mel (jeg brukte Toro glutenfri kakemix). Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på denne kaken
Kaken er funnet - her - og gjort glutenfri. 180 gr glutenfri kakemix (vi hadde halvparten kakemis og halvparten lys melblanding)300 gr sukker1/4 ts salt220 gr smør4 toppede ss kakao2,5 dl kokende vann1 dl fløte2 egg, hvispet godt sammen1 ts natron1 ts vaniljeessensTil kremen
Eg lagde to varianter til anledningen siden eg har mine hensyn, så den eine er både sukkerfri og melkefri (naturlig glutenfri siden man heller ikkje bruker mel)
De ble ikke like gode som mamma sine, men kan jo skylde litt på det glutenfrie melet, hehe. Oppskrift glutenfrie Serina kaker 150 gr kaldt smør250 gr glutenfritt mel2 ts bakepulver2 ts vaniljesukker100 gr sukker1 egg eggehvite, perlesukker og hakka mandler til pynt Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. 250 gr glutenfritt mel
Har bakedager og ett av prosjekta er å finne den aller beste oppskrifta på glutenfritt sukkerbrød. Det glutenfrie melet gjør kaken luftig så reduserte litt på bakepulveret