For meg er det ikke julaften uten ribbe med sprø svor. Det ligger veldig mange oppskrifter der ute på ribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Her i huset spiser vi ikke ribbe bare til jul, men også i påsken blir det tilberedt ribbe. I år ville jeg forsøke å lage ribbe på en annerledes måte, krydret med asiatiske krydder og utradisjonelt tilbehør
Tilsett den smaksrike ribbesjyen. De gangene jeg lager ribbe setter jeg nå temperaturen ned til rundt 160 °C og steker videre i 30-40 minutter. Stå der hele tiden og følg med, det tar ikke mye mer enn 5 minutter. 1 tynnribbe med bein og rutet svor, ca. 6 dl kraft fra ribbestekingen
Ribbe nå som det er sommer, tenker du kanskje. Vel, da min kjære mann gravde fram en ribbe fra fryseren her om dagen var jeg ganske kjapp til å spørre om den kunne tilberedes på et mindre tradisjonelt vis
Så lager du fine mønstre rundt hele kantene på bunnen. Vær på vakt hele tiden. Omsider vil marengsen se ferdig ut, da kan du åpne døren og kjenne med fingeren om marengsen er stiv, er den stiv - kan du slå av ovnen og la ovnsdøren være på gløtt under hele natten
Til tilbereding av ribben har jeg tatt tips fra Arne, og hentet noen fra Bård Greni. Her er hvordan jeg lager min ribbe med sprø svor, og en liten vri med noen godsaker i langpannen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.