Fremgangsmåte. Pinnekjøtt – slik får du det garantert saftig. Legg pinnekjøttet i vann natten over. Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt
Mange liker å gi det dampede pinnekjøttet det lille ekstra, med noen minutter i stekeovnen. I min familie er det tradisjon med urøkt, så jeg holder meg stort sett til det
Bruk et ekstra minuttpå å klemme til hardt i kantene slik at det er helt smokk tett. Godt syrnet smør får du ved å la det stå på kjøkkenbenken en ukes tid, eller du kan få noe veldig godt på denne måten
Far min sitt pinnekjøtt er svært lettsalta, og heller aldri røykt, så eg hadde aldri hatt behov for å teste ut denne metoden før trikset frå Sunnmøre dukka opp
Pinnekjøtt tilberedt på utradisjonelt vis innbyr til å leke jul allerede i november. Når pinnekjøttet er ferdig, fordel kjøttet over de bakte grønnsakene og sett formen/langpanna i et par minutter under grillen i stekeovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.