A&P oppskrifter - AND

And og breiflabb

Brun andebrystet lett rundt. Legg på fiskeskiver og andebryst i skiver. Stekes i 170 C i ovn 30-35 minutter. 250 g andebryst
Honningglasert andebryst

Honningglasert andebryst

På menyen sto honningglasert andebryst, portvinsaus, potetpure med sellerirot og smørdampede grønnsaker

Andebryst med ovnsstekte grønnsaker, potet- og sellerirotmos og rødvinssaus

Legg andebrystet over i ildfast form. Ta vare på andefettet. Bland med litt olje. 1 andebryst (2 pers)Skjær ruter i skinnet, og legg andebrystet med skinnsida ned i varm stekepanne. Ovnsbakte grønnsaker (1-2 pers)1 liten squash1/2 rødløk2 hvitløksfedd2 små gulrøtter1/4 paprika. Rødvinssaus ( nok til 4)1 rødløk1 fedd hvitløksmør til steking2 dl rødvin1 ss honning1 dl vannkalvefond (smak til - begynn med 2 ts)1 ss smørtimian Jevning- i dag brukte jeg litt maizennaSmelt litt smør i en kjele. Potet- og sellerimosTil 1-2 pers. 1 andebryst

Andelår med ovnsstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Andelår krever litt lengere steketid enn andebryst, men er en del billigere, og har mer smak. Jeg valgte å brune andelårene i ei stekepanne, før jeg la dem over oppskårne poteter og rotgrønnsaker
Grillet and med pixie dust

Grillet and med pixie dust

I dag ble det middag på terrassen, andre gangen i år. ) Smaken minner meg om krydderet som er på amerikanske bbqpotetgullJeg gned andebrystene med dette krydderet og lot det stå litt på kjøkkenbenkenfor å bli romtemperert før jeg grillet
Grillet andebryst

Grillet andebryst

-) Andebryst. -) Så er det bare å la det hvile litt og skjære det opp. Andebryst er utrolig godt, og egner seg meget godt til grilling
Andebryst med granateple

Andebryst med granateple

Det er ingen sak å lage fabelaktig tilbehør til and. Det meste går til and. Hell over en blanding av kremfløte og litt muskattnøtt
Andebryst med sur/søtt tilbehør

Andebryst med sur/søtt tilbehør

Andebryst er enkelt å tilberede bare du passer steketiden slik at de ikke blir tørr og seig. Som tilbehør kan du bruke nesten hva som helst, det meste passer til and, i dag hadde vi sur/søt eple/løk kompott, asparges, tomater og råstekte poteter
Andebryst i appelsinsaus

Andebryst i appelsinsaus

På lørdag lagde vi denne deilige festmiddagenI Den er nok dessverre ikke så sunn med tanke på fettet på anden, sukkeret i sausen og honningen på rosenkålen
Andebryst i appelsinsaus

Andebryst i appelsinsaus

Da kan du legge igjen epost-adressen din i boksen oppe til høyre. Denne oppskriften på andebryst har en fantastisk god saus med smak av appelsin, karamell og balsamico
Andebryst med bokkølsaus, rotpuré og stekte poteter

Andebryst med bokkølsaus, rotpuré og stekte poteter

like mye selleri- som persillerot), delt i terninger. Dette er en enkel måte å lage andebryst på, sammen med bokkølsaus og rotgrønnsaker er dette et herremåltid som du kan kose deg med sammen med noen du er glad i
Andebryst og hjemmelaget rødvinssaus

Andebryst og hjemmelaget rødvinssaus

Deretter gnir du det inn med salt og pepper (best med Maldon-salt spør du meg). Skulle gjerne hatt andebryst litt oftere, for det er utrolig godt

Andebryst med potetmos og rødvinssaus

Denne vinen er en såkalt “all rounder” som passer til mange typer kjøtt- og matretter. And er et utrolig smakfullt og saftig kjøtt

Charls’ julemeny anno 2011

 And kan være et veldig godt alternativ til julemenyen. Andebryst fungerer utmerket sammen med det klassiske juletilbehøret

Stekt and med krydret honningsaus

I min evige utfordring til å en gang prøve å lage alt av mat, har vi nå kommet til and. bland sammen alle krydderne i en medium stor kjele, hell oppi eddiken og la det koke på middels varme til eddik og krydder er godt blandet
Andebryst med kirsebærsaus

Andebryst med kirsebærsaus

-)   Dîner fantastique. Skinnsiden på andebrystene rutes og pensles med vineddik. -D. Varm en kjele og legg andebrystene med skinnsiden ned