Legg andebrystet over i ildfast form. Ta vare på andefettet. Bland med litt olje. 1 andebryst (2 pers)Skjær ruter i skinnet, og legg andebrystet med skinnsida ned i varm stekepanne. Ovnsbakte grønnsaker (1-2 pers)1 liten squash1/2 rødløk2 hvitløksfedd2 små gulrøtter1/4 paprika. Rødvinssaus ( nok til 4)1 rødløk1 fedd hvitløksmør til steking2 dl rødvin1 ss honning1 dl vannkalvefond (smak til - begynn med 2 ts)1 ss smørtimian Jevning- i dag brukte jeg litt maizennaSmelt litt smør i en kjele. Potet- og sellerimosTil 1-2 pers. 1 andebryst
Andelår krever litt lengere steketid enn andebryst, men er en del billigere, og har mer smak. Jeg valgte å brune andelårene i ei stekepanne, før jeg la dem over oppskårne poteter og rotgrønnsaker
I dag ble det middag på terrassen, andre gangen i år. ) Smaken minner meg om krydderet som er på amerikanske bbqpotetgullJeg gned andebrystene med dette krydderet og lot det stå litt på kjøkkenbenkenfor å bli romtemperert før jeg grillet
Det er ikke mange årene siden at det var umulig å få tak i ferske andebryst i butiker i Norge. Selv handlet jeg alltid med meg kilovis med franske andebryst fra Kastrup flyplass, for de kostet nesten ingenting
Andebryst er enkelt å tilberede bare du passer steketiden slik at de ikke blir tørr og seig. Som tilbehør kan du bruke nesten hva som helst, det meste passer til and, i dag hadde vi sur/søt eple/løk kompott, asparges, tomater og råstekte poteter
På lørdag lagde vi denne deilige festmiddagenI Den er nok dessverre ikke så sunn med tanke på fettet på anden, sukkeret i sausen og honningen på rosenkålen
Da kan du legge igjen epost-adressen din i boksen oppe til høyre. Denne oppskriften på andebryst har en fantastisk god saus med smak av appelsin, karamell og balsamico
Legg andebrystet med svoren ned i en stekepanne og stek til svoren har blitt brun og sprø. Legg andebrystet i en ildfast form med svoren opp og sett i et steketermometer midt i fileten
like mye selleri- som persillerot), delt i terninger. Dette er en enkel måte å lage andebryst på, sammen med bokkølsaus og rotgrønnsaker er dette et herremåltid som du kan kose deg med sammen med noen du er glad i
I min evige utfordring til å en gang prøve å lage alt av mat, har vi nå kommet til and. bland sammen alle krydderne i en medium stor kjele, hell oppi eddiken og la det koke på middels varme til eddik og krydder er godt blandet