Den franske vaniljekremen "crème pâtissière" smaker nydelig sammen med friske jordbær, som blir ekstra søte og vakre når de glaseres med smeltet eplegelé
Galetteauxcerises (Galettemed moreller). Her har jeg brukt fersken og bringebær for å lage "Galetteaux pêches et framboises" - utrolig, utrolig nydelig
Jeg lagde denne gangen også plommeterter der jeg la halve, gule plommer (mirabelle-plommer) oppå gult plommesyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux mirabelles (Fransk terte med gule plommer)")
Som regel føretrekkjer eg ei skål med skogsbær framfor sjokolade eller ein annan dessert. Men av og til fristar det meir å eta ein dessert med blåbær i, eller kanskje til og med ei blåbærkake
Galette er en flat pai som har sin opprinnelse i Frankrike og lages vanligvis med søtt fyll. I dag ville jeg prøve med noe annet, så da ble det kjøttsaus
18 er det, som dere vel alle nå har fått med dere, lanseringsaften hos Cappelen Damm i Akersgata 47/49 i Oslo (se her). 18 er det, som dere vel alle nå har fått med dere, lanseringsaften hos Cappelen Damm i Akersgata 47
Jeg lagde denne gangen også pæreterter der jeg la pæreskiver oppå pæresyltetøy og pyntet med valnøtter (se oppskrift på "Tarte aux poires (Fransk pæreterte)")
Fine å ta med på nettopp ferie. Tanken som slo meg her om dagen var at jeg aldri har bakt med moreller, hvordan det har skjedd er meg en gåte, men det ble sporenstreks gjort noe med og resultatet ble disse lekre og supergode morellmuffinsene
Tarte aux tomates (terte med tomater) er en veldig enkel rett. Vi har vært ute hele dagen i strålende vær og fått masse frisk luft, og nå vel hjemme passet det med en liten, lett rett som går kjapt å lage sånn litt ut på kvelden
Begynn med paideigen. Blandingen skal se ut som grove brødsmuler, med små smørklatter i. Hell smuledeigen ut på en bit med plastfolie på benken og klem den forsiktig sammen til en klump
Varme moreller i kombinasjon med vaniljekrem og marsipan er nydelig. ♥ Denne kaken an lages med alle typer moreller, enten det er ferske moreller, hermetiske moreller på glass eller hermetikkboks, eller frosne moreller hvis du får tak i det
♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten moreller). - tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, som bare blir enda mer vellykket med tilslaget av søte moreller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.