Mine Favoritter

Mine Favoritter

Mine Favoritter
Fredagstapas;Fylte cherrytomater

Fredagstapas;Fylte cherrytomater

Da var det brått fredag igjen og nok en gang klart for tapas her på bloggen. Ukene og dagene bare flyr avsted og da er det godt å senke skuldrene når fredagskvelden kommer og kose seg med tapas
Kyllingspyd for de tøffe

Kyllingspyd for de tøffe

Skjønne barna mine . Mine sto 4 minutter til. Kyllingspyd for de tøffe. Nok en rett inspirert av Maria. Hun kaller dem Djevelske kyllingspyd fordi det er en temmelig spicy rett
Saltbakte poteter i ovn

Saltbakte poteter i ovn

Saltbakte poteter . passer godt til kjøtt, fisk, grillmat, tapas og buffeter.  . Saltbakingen setter en ekstra spiss på
Slik lager du pommes noisettes

Slik lager du pommes noisettes

Jeg var nemlig hekta på det i mine “yngre dager” og kunne spise det dagen lang. Slik lager du pommes noisettes
Lakseruller Gourmet

Lakseruller Gourmet

Oppskrift på forretten. 4 posjoner. 200 g reker. 1 1/2 dl kremfløte. 2 ss pepperrot. 1 ss hakket dill. 1/2 ts sitronsaft
Tapas; Lakserull

Tapas; Lakserull

Fredag, og som lovet, tid for tapas her på bloggen. Lakserull er en klassiker både hjemme i norge og her i spania
Blinis med godt tilbehør

Blinis med godt tilbehør

Blinis er russiske pannekaker som i Russland har blitt ensbetydende med tilbehør til russisk kaviar. Men her skal jeg bruke litt billigere varianter med lodderogn, røkelaks og andre godbiter
Røkelaks på aspargesseng med mousselinesaus

Røkelaks på aspargesseng med mousselinesaus

Her er en supergod lakserett som kan brukes til en deilig lunsj, en forrett eller kveldsrett, og med litt salat eller noen kalde potetskiver kan dette være en enkel middagsrett

Røkelaks med limekrem

Det er mandag. Startskuddet har gått for nok en hektisk uke med store og små utfordringer. Jeg henger så vidt med på lasset, godt hjulpet av små pauser og rause mennesker/kollegaer rundt meg
Ovnsbakt torsk m/pesto ☼

Ovnsbakt torsk m/pesto ☼

Ovnsbakt torsk m/pesto, tomatsalat, bacon & asparges ♪♫ ♫♪  i glasset. Conte Ricci Barbera Piemonte ღ☼  Sett stekeovnen på 180 grader
Potet og brokkolipuré

Potet og brokkolipuré

Ved å blande poteter og brokkoli sammen og lage puré, får man både en sunn, velsmakende og ikke minst en poré med vakker farve
Makaronigrateng med Kjøttdeig

Makaronigrateng med Kjøttdeig

Desidert en av favorittoppskriftene mine og en gjenganger i denne heimen. Denne oppskriften burde ha kommet før
Gresk stifado

Gresk stifado

Når jeg tidligere har besøkt den lille greske øya Kreta, er noe av det beste jeg liker å spise en liten gryterett kalt Stifado
Hvit sjokoladepudding

Hvit sjokoladepudding

Jeg er ikke noe typisk dessertmenneske, men av og til synes jeg det er godt med noe etter middagen. Sjokoladepudding er en gammel og god slager, men fant ut at jeg skulle prøve hvit sjokoladepudding
Siste utfordring fra Hele Norge Baker!! Hjelpes!!

Siste utfordring fra Hele Norge Baker!! Hjelpes!!

Da var den siste utfordingen fra Hele Norge Baker ferdig og mine to oppgaver er ferdiggjort. Da har jeg prøvd meg på den siste utfordringen jeg fikk fra Hele Norge Baker
Fine Rundstykker med sesamfrø

Fine Rundstykker med sesamfrø

Så er det søndag ettermiddag igjen. Helgene raser avgårde og i morgen starter "min" gruppe på kakekrigen
Grove baguetter med rug

Grove baguetter med rug

 Deilige ferske grove baguetter fylt med egg og kaviar.  Grove baguetter med rug. 5 dl lunket vann (40 grader)
Grove Baguetter

Grove Baguetter

Baguetter som er laget av det jeg fant i skapet. Denne oppskriften gir 6 baguetter. 500 g Regal melblanding - Bondebrød
Hjemmebakt brød som lager seg selv

Hjemmebakt brød som lager seg selv

Ja, det er nettopp det dette brødet gjør, lager seg selv. Enklere kan det vel strengt tatt ikke bli. Rør kjapt sammen de få ingrediensene, dekk bollen med plastfolie og sett lunt over natten
Hjemmelaget bernaisesaus

Hjemmelaget bernaisesaus

Bernaisesaus er ikke så vanskelig som mange tror. Jeg syns hjemmelaget desidert er det beste. Her en en enkel og god oppskrift som jeg hadde til den grillete entrecoten
Grillet lammelår

Grillet lammelår

Vi grillet ett helt lammelår på grillen, og resultatet var fantastisk. Vi griller gjerne lammelår minst to ganger hver påske
Grover Baguetter  BAGGGIZZZ

Grover Baguetter BAGGGIZZZ

Grove baguetter som blir fluffig å finfin. 500g hmel250g sammalt hvete grov5dl vann10g salt2 ss olivenolje20 g gjærBland vann og mel + olje
Jakta på den perfekte potetmos

Jakta på den perfekte potetmos

Du kan skilje ein god amatørkokk frå ein middels eller dårleg når du smakar på potetmosen hans. I mi eiga jakt på den perfekte potetmosen har eg inngått partnarskap med eit kjøkkenreiskap du ikkje vil skilje deg av meg når du første har fått auga opp for den