Grilla tørrfisk hører Nord Norge til- selv om jeg har blitt servert det på Sicilia også. Men, det er ingen grilla tørrfisk som kan måle seg med den man får på Skarven i Tromsø
Tørrfisk er usaltet fisk, som oftest torsk som er naturlig tørket av sol og vind vanligvis på hjell Tørking av mat er verdens eldste og billigste konserveringsmetode
Når man skal planlegge Tapas er det lurt å finne råvarer som kan brukes i flere av rettene, og i denne retten brukte vi bacon og tørrfisk som vi også var ingredienser i andre retter
Skyll av saltet. Lutefisk er tradisjonell mat i nordiske land. Det er tørket torsk eller annen hvit fisk som er bløtet i vann, lutet og tørket med salt
Boknafisk er en variant avtørrfisk, og er delvis tørket av sol og vind på hjell eller vegg. Legg i fisken, og ta kjelen av varmen, og la fisken trekke til den er gjennomkokt, ca
Selve lutingen er så farlig, at det får andre ta seg av. Henriette Schønberg Erken anbefaler luting i to til tre døgn, Dina Larsen og Dorthea Rabbe anbefalte to til fire dager og Hanna Winsnes anbefalte faktisk luting i seks til åtte døgn
Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslagene klippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfisk i dag, men som het stokkfisk før, akkurat som i resten av Europa i dag)
For å få plass til fisken i utvanningsdunken måtte halen skjæres av. Jeg er veldig glad i tørrfisk. I Italia har et lite sagbruk spesialisert seg på banking av stokkfisk på denne måten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.