Med syltede plommer og is til dessert, har du en enkel, men fantastisk og høstlig tre-retter. Anrett en god skje med purè, fiken, aspargesbønner og fordel skivene avandebryst
Kok ut pannen med noe avandefettet og litt vin (Marsala). Andebryst er grei og lettlaget mat. Her serverte jeg andebryst til en grønnsaksblandingav gulrot, selleristang, squash og litt timian
Andebrystet stekes deretter ca. Sekretæren min har for en tid siden vært i København og kommet hjem med mye godt i kofferten, blandt annet to flotte, saftige (og ikke minst billige
Hell over en blandingav kremfløte og litt muskattnøtt. Sil av kornene og ha sausen tilbake i gryten. Det er ingen sak å lage fabelaktig tilbehør til and
Deretter gnir du det inn med salt og pepper (best med Maldon-salt spør du meg). Vinen og oksekraften skal kokes godt inn, det vil si koke på sterk varme (min fosskokte mens jeg puslet med andre ting,ulig det er maltraktering av vin)
Kanskje spesielt fordi gresskarpuréen som jeg serverte ved siden av, var deilig og søt. Det er ikke mange årene siden at det var umulig å få tak i ferske andebryst i butiker i Norge
Legg andebrystet med svoren ned i en stekepanne og stek til svoren har blitt brun og sprø. Legg andebrystet i en ildfast form med svoren opp og sett i et steketermometer midt i fileten
Bruk høy varme i starten og skru deretter ned til middels. På menyen sto honningglasert andebryst, portvinsaus, potetpure med sellerirot og smørdampede grønnsaker
Mens du steker andefiletene får tomatene stå i stekeovnen og bli myke og velsmakende, du bruker små tomater gjerne av forskjellig slag, deler de i to, legger de utover i en ildfast form, strø over salt, pepper og krydder for eks