Neste gang jeg skal ha gjester vet jeg i alle fall hva som skal stå på menyen. Inspirert av en oppskrift i Lise Finkenhagens bok -fredag hele uken, og en saus jeg ofte lager til kamskjell, ble denne kongekrabbe-retten til
Det er ihvertfall ikke noe hverdagskost, hvis man skal tenke på prisen, men vil du virkelig ha en god forrett eller en liten koserett, så prøv denne her, grillet med krydder smør og lime majones
1 blomkål hode 2-3 dl fløte avhenger litt av størrelsen på blomkålen litt salt og pepper en fedd hvitløk. 1 blomkål hode 2-3 dl fløte avhenger litt av størrelsen på blomkålen litt salt og pepper en fedd hvitløk
Det er kun klørne som spist påkongekrabben, ikke selve kroppen. Del krabben på langs med skallet på (Hvis du får til, hvis ikke får du bruke Edel trikset, som nevnt ovenfor)
Det er kun klørne som spist påkongekrabben, ikke selve kroppen. Serveres med godt brød, smør og gjerne hjemmelaget majones, som du finner oppskrift på her -eller aioli, oppskrift her
H. v. i. s. d. u. –. o. m. e. g. f. å. r. n. b. ø. t. l. a. p. (. h. ). ,. j. N. k. F. 1. D. S. T. /. y. 2. M. K. B. L. U. R. G. c. V. 0. 6. -. E. 3. A. w. t g
Klipp klørne i to på langs med en saks. I denne retten har jeg gratinert kongekrabbe med blåmuggost og vårløksmør og servert med en frisk salat og glutenfrie fine rundstykker med restene av vårløksmøret
Dampkok kongekrabbenepå rist i en stor kasserolle i noen minutter. Hvis du – som meg – får en bøtte med disse levert gratis på døre (det er helt sant), bør du ha en plan for hvordan du tilbereder de på best mulig måte
Jeg lærte dette på en krabbe restaurant i Sør Korea for noen år siden. I dag koste vi oss med kongekrabbe og under her skal jeg vise hvordan du enkelt fjerner skallet fra kjøttet med enkle inngrep
Jeg vil påstå du kan droppe hele kryddersmøret om du kun har margarin å lage det av. Kongekrabbe med hjemmelaget nydelig smør til å marinere krabbe klørne i
1 blomkålhode i små biter. 1/2 ss smør. 1 ss saft av appelsin. 1/4 ts spisskummin. salt og pepper. Kok først biter av blomkål i ca 10- 15 minutter til de blir møre
På diett har det blitt kokte grønnsaker most sammen med litt krydder – men nå som konkurransene er over og jeg har tatt inn litt flere matvarer i kostholdet igjen så er det bittesmå justeringer som høyner konsistens og smak ganske mye
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.