2 eggehviter
fra store egg, evt. 3-4 små eggehviter
1 toppete
ss med maisstivelse (maizenna)
2 ss
smaksnøytral olje
1/2 - 1 ts
salt
Øvrige ingredienser
600 gram
godt biffkjøtt, for eksempel mørbrad eller ytrefilet. Jeg ville ikke brukt entrecote til dette, det bør være "renere" kjøtt enn det.
Grønnsaker som for eksempel løk/vårløk, rød paprika, gulrøtter, sukkererter, minimais, vannkastanjer, bambusskudd; gjerne skåret i så like strimler som mulig
1 pakke
eggnudler
1/2 dl
buljong eller kraft
3 ss
søt soyasaus (kecap manis)
1 ss
vanlig soyasaus
1 ss
limesaft
1 ts
brunt sukker
2 fedd
finhakket hvitløk
1 ss
revet ingefærrot
1/2 rød
chili, finhakket
salt og pepper hvis nødvendig
Evt. 1 ss maizena løst opp i litt vann for å få tykkere saus
I dag skal jeg dele en veldig god wokrettmed dere. Wok saus lager du enkelt selv, ikke kjøp disse ferdigsausene, de er stort sett fulle av sukker og andre unyttige ingredienser
Fløyelsmyk sjokoladekrem som passer til den kaken du selv måtte ønske. Kremen ble til ved et uhell. Den er egentlig den «mislykkede» kremen til en annen kake, men hvis alle uhell hadde smakt så godt som denne, hadde det ikke gjort meg noe å feile flere ganger på kjøkkenet
La løken frese medkjøttet, rør om så den ikke svir seg. Nå er retten kanskje i ferd med å gå litt i glemmeboken, men den bør absolutt frem fra glemselen igjen, for dette er en kjempegod gryterett
I går disket jeg sammen en aller tiders wok. Tipper det er like godt med kylling, svin, biff, etc. Jeg hadde ikke spist wok på evige tider, men nå har jeg definitivt fått øynene opp igjen for denne enkle, sunne og grønnsaksfylte retten
Wokmedbiffkjøtt. Skjær kyllingkjøttet og grønnsakene i strimlerRist cashewnøttene i en tørr panne - sett til sideKok ris etter anvisning på pakkenStek kyllingen og grønnsaker på høy varme i litt olje - ikke ta for mye av gangenNår alt er stekt tilsettes woksausen
Da er det kjekt å ha ingredienser til en enkel wok som lages og spises på 1/2 time (. Når jeg har mye og gjøre og er travelt opptatt blir middagen av og til glemt
Bruk en stor wokpanne eller stekepanne, ha i oljen og stek kjøttet på medium til sterk varme til det nesten er gjennomstekt, gjør det gjerne i to omganger
Scampi kan byttes ut medsvinekjøtt, kylling, storfekjøtt eller fisk. Denne woken er mild, uten for mye krimskrams, men den kan selvfølgelig oppgraderes med chili og hvitløk, som kan puttes i wokpannen likt med løken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.