Trøstespising, sitte-foran-TV-spising, kjede-seg-spising og så videreerbare noen eksemplertilsituasjoner hvor man bruker mat som en løsning uten at man kanskje egentlig er sulten
I år skal vi imidlertid være hjemme og da må jeg ha hjemmelaget lammerulltil julefrokosten og den smaker jo bare tusen ganger bedre enn den du får kjøpt i butikken
Risbollerer min barndoms favorittjulebakst og en av få tradisjonelle ‘bakverk’ jeg lagertil jul. Disse bollene er ekstra gode ettersom de erbasert på eggedosis, de blir dermed litt mer luftige og ikke så tunge
Så jeg har gjort litt research på dette og deler med dere denne lange listen til inspirasjon. Fra min barndom er mine beste juleminner å lage sirupsnipper med Tante Ragnhild og spise Bestemors krumkaker
Da er det enkelt å bare varme dem opp til middagen. Selv om jula ikke bare skal dreie seg om å være sunn, så har jeg hatt lyst på en mer "fullverdig" variant
Når du bruker foodprocessor i stedet for å male mandlene for hånd, går det superkjapt å lage også. igjen litt av eggehviten hvis marsipanen blir klissete
Så er vi inne i den siste uken i januar og vi har bare en vintermånedigjen før det blir vår Jeg er fortsatt inne i en periode hvor jeg ikke har lyst på så mye kjøtt, men mer kylling og fisk
Hell bærene i et sikt, sett den over en bolle og gni med en slikkepott eller en skje slik at stenene blir liggende igjen i siktet mens stenfri bringebærmousse havner i bollen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.